Resebeskrivning

Dag 1 först

Samling sker i Gunnerud mellan 13.00-14.00 angiven startdag som står på din bekräftelse. Vid ankomsten anmäl dej i vår vildmarksreception. Den utrustning som du har hyrt, får du i samband med incheckningen. Du kan köpa fiskekort, om du vill fiska under turen. Du kan också passa på att handla t-shirt, kåsa, fotogenlykta, presenning eller något annat från vår enkla shop. Har du bokat vår basic outdoor course, som vi erbjuder på söndagar kl. 09.30? Då är du välkommen redan lördag kväll och övernatta i Gunnerud i medhavd tält eller tält som du hyrt av oss.

Dag 1 senare

Kl. 14.00 packar vi in er utrustning i bussen som tar er till startplatsen. Tänk på att du kan packa om din utrustning och lägga del av den i den vattentäta packtunna som ingår i grundutrustningen. Därefter har vi genomgång av paddelteknik och säkerhet. När detta är klart sker avfärd ut till platsen där er kanottur startar.

Dag 1 sist

Först gör vi ett stopp på Klarälvens Camping där du som bokat en 3-dygnstur startar er paddling. Därefter åker vi vidare till Branäs, där du som bokat en 6-dygnstur startar. (3-dygnsturen kan också starta i Branäs. Detta får du information om i Gunnerud.) Vi hjälps åt att packa ur utrustning och ni får er kanot. Du hinner paddla ett litet stycke, och finna dej en plats för natten. Tänka på att se, men inte synas; lyssna, men inte höras - naturen är till för alla!

Dag 2-4 resp. 2-7

Du lägger själv upp dagsetapperna när du är ute på Klarälven. Läs färdbeskrivningen och se om det finns något att utforska på den sträcka du paddlar. Passa på att njuta av det enkla livet! Gå iland och ta pauser, rör på benen med jämna mellanrum. 

Dag 4 resp. 7

Det är din sista dag på paddlingen och du återkommer till Gunnerud före 14.00. Du lämnar tillbaka den utrustning som du hyrt på avsedd plats. Utrustningen ska vara hel och ren vid återlämnandet. Berätta för oss att du är tillbaka.

PS. Om du paddlar 3 dygn, kan det hända att du paddlar Klarälven, norra, då slutar du i Björkebo. Du lämnar åter utrustning på anvisad plats i Björkebo.