Sök jobb

Vildmark i Värmlands affärsidé är att skapa oförglömliga upplevelser i naturen. Det har vi gjort sedan 1980. För att göra detta möjligt behöver vi under sommarsäsongen hjälp av engagerade och serviceinriktade instruktörer som tycker om att arbeta med människor och trivs med fysiskt utomhusarbete. Är du intresserad?

Våra gäster
Våra gäster består under högsäsong till stor del av familjer. Ca 80% kommer från utlandet där Tyskland och Holland ligger i topp, men vi har även gäster från Schweiz, England, Belgien, Danmark och ett mindre antal från andra länder. Under för- och eftersäsong arbetar vi mest med grupper av olika slag som skolklasser, föreningar, organisationer och företag. Dessa är i huvudsak från Sverige.

Våra upplevelser
Vår huvudprodukt är timmerflottfärd på Klarälven, där våra gäster efter utbildning och instruktioner bygger sina egna timmerflottar av stockar och rep. Vi erbjuder 7-dygns, 4-dygns, 1-dygns och 1-dags timmerflottfärder. (Timmerflottfärden är ett ekoturistiskt arrangemang.) Utöver timmerflottfärder arrangerar vi kanotturer av varierande längd i olika älvar och sjöar i norra Värmland, bäversafari och naturlig äventyrsbana. Vi erbjuder också boende i stugor på Klarälvens Camping samt tält- och husvagnsplatser. På vår camping har vi även vedeldade badtunnor och bastu. ”Vi ordnar det praktiska - gästen gör upplevelsen”.

Arbetsställen
Vi har fyra olika arbetsställen där vi tar emot gäster, informerar, ger ut utrustning, tar emot återkommande gäster mm. - Gunnerud, (vår huvudsakliga central för timmerflottfärder och kanotturer), ligger längs Klarälven, ca 95 km norr om Karlstad. - Klarälvens Camping, (camping och stugor samt dagsaktiviteter som timmerflottfärd, kanottur och bäversafari), ligger längs Klarälven vid Stöllet, ca 140 km norr om Karlstad. - Branäsäng, (byggplats för 7-dygns timmerflottfärd), ligger längs Klarälven vid Branäs, ca 180 km norr om Karlstad. - Kontoret, (bokning, planering, administration, start för vissa kanotturer), finns i Torsby, ca 100 km norr om Karlstad.

Instruktör
För att Vildmark i Värmland ska kunna leverera oförglömliga upplevelser i naturen av högsta kvalitet, är det avgörande att varje instruktör arbetar professionellt, engagerat, är ansvarstagande och har en hög servicenivå.

Det ska vara roligt och utvecklande att vara instruktör hos Vildmark i Värmland. Det ska vara en arbetsplats som ger nya utmaningar för både säsongsanställda och året runt instruktörer. Instruktörer ska känna stolthet och få användning av sitt kunnande.

De värdeord vi arbetar efter är: Ansvar, helhet, skaparglädje, och passion. Vi vill det vi gör och vi gör det vi vill!

Vi ser gärna att du har fyllt 20 år. Du måste ha körkort, minst klass B och dessutom kunna förstå och tala svenska och engelska. Vi förutsätter att du är intresserad av människor och natur samt vill vara med och ge människor bästa förutsättningar för oförglömliga upplevelser i naturen. Vi värdesätter att du har ett gott ordningssinne, vana att tala inför grupper, talar tyska eller annat språk och har utbildning som rör verksamheten. (Vissa tjänster kräver speciell utbildning och kompetens). Tidigare anställning är meriterande.

Ansökning
Är du intresserad av en anställning säsongen 2017? Rekryteringsarbetet påbörjas efter nyår, men du är välkommen med en ansökan redan nu. Skicka ett mail till info@vildmark.se där du utöver namn, adress och telefon skriver ett personligt brev där du berättar om dig själv, dina kompetenser, intressen, erfarenheter, språkkunskaper, utbildningar, ålder, körkortsbehörighet med mera som du tror kan vara av intresse. Vill du bifoga CV gör du det.

 

Välkommen med din ansökan!

Med vänliga hälsningar

Anders Junler
Vildmark i Värmland