Covid-19

För alla våra gäster som bokat en upplevelse i naturen eller bor på Klarälvens Camping.

Som gäst hos oss ska du känna dig säker att inte riskera att utsättas för smitta, samtidigt som du själv inte ska riskera att smitta någon annan. Det är viktigt att du känner dig helt frisk inför din bokade resa. Det är också viktigt att du håller distans till andra, att du är noga med handhygien och visar respekt för andra.Vildmark i Värmland har bland annat vidtagit följande åtgärder utifrån Svenska myndigheters rekommendationer rörande coronaviruset (Covid-19):

För gäster som har bokat en timmerflottfärd (4 eller 7 dygn) eller en kanottur (3 eller 6 dygn) med startplats Gunnerud.

* Var förberedda innan ni kommer. Kom ihåg att ladda ner era resedokument, läs och återkom gärna med frågor på e-post. Se också de filmer som ni får tillgång till ca 3 veckor före ankomst.
* Vid er ankomst börjar ni med att checka in. Vid receptionen och inne i lokalen tillåter vi endast ett sällskap samtidigt. Vid grupper endast bokningsansvarig.
* Är det andra gäster före er, vänta utanför lokalen till er tur (där det finns gott om plats i friska luften).
* Notera att vi inte tar emot kontanter, mend det går bra med VISA eller MasterCard
* Våra instruktörer kommer hjälpa er till rätta så ni får er utrustning och nödvändig information med bibehållen distans till övriga gäster.
* Tvål och vatten finns för att tvätta händerna samt handsprit finns tillgänglig på utvalda platser. (Notera att vi har endast utedass vid samlingsplatsen i Gunnerud. I anslutning till dessa finns handsprit.)
* Vid transport som ingår i arrangemanget kommer alla att bli utrustade med munskydd. 
* Vid byggplatsen för timmerflotte finns det gott om plats att hålla avstånd. Ni reser alltid endast med ert eget resesällskap på timmerflotten eller i kanot. 
* Under färden på älv och sjö(kanot) är det bara ni själva som lägger upp er rutt, utifrån den tur ni valt. Ni väljer själva var ni övernattar enligt allemansrätten.

För gäster som har bokat en kortare timmerflottfärd (1 dag - 2 nätter), bäversafari eller ett aktivitetspaket med start på Klarälvens Camping:

* Var förberedda och läs resedokument innan er ankomst. Har ni frågor, så e-posta eller ring oss gärna.
* Ingår det stugboende eller tält i ert arrangemang kommer ni få e-post innan ankomst var ni kan hämta er nyckel till stugan/tältet. Ni behöver inte gå in i receptionen om allt är betalt och klart. 
* Den instruktör ni möter för ert arrangemang kommer informera om vilka rutiner som kommer att gälla under just ert arrangemang.
* Vid byggplatsen för timmerflotte (för er som bokat ett arrangemang med timmerflotte) finns det gott om plats att hålla avstånd. Ni reser alltid endast med ert eget resesällskap på timmerflotten.
* Vid bäversafari kommer vi att erbjuda sit-on-top-kajaker eller kanoter i stället för gummibåt för att säkerställa avstånd med medresenärer.
* Information gällande gemensamma utrymmen så som toaletter, duschar mm på Klarälvens Camping, se information här under “För gäster som vill övernatta på Klarälvens Camping”.

För gäster som vill övernatta på Klarälvens Camping:

* Vi uppmanar er att boka och betala ert boende i förväg, vilket går att göra i vårt bokningssystem online, eller via telefon. Då blir incheckningen snabb och smidig för alla parter.
* Om ni bokat och betalat i förväg, kommer ni att få information via e-post angående var ni kan hämta nyckel till stuga eller elplats eller var ni kan slå upp ert tält. Ni kommer inte behöva gå in i receptionen, om ni inte vill.
* Om ni bokar på plats, tillåter vi endast ett sällskap samtidigt inne i receptionen. Vid grupper endast bokningsansvarig. Är det andra gäster före er, vänta utanför receptionen till er tur (där det finns gott om plats i friska luften). 
* Notera att vi inte tar emot kontanter, men det går bra med VISA, MasterCard och Swish.
* Receptionen kommer vara öppen dagligen mellan klockan 15-21 under perioden: 22 juni - 16 augusti 2020. 
* Var uppmärksam och följ den information som finns i anslutning till servicehuset (kan vara maxantal i rum etc.). 
* Tvål och handsprit finns tillgängligt på toaletterna och i det gemensamma köket i servicehuset. 
* Städning av gemensamma utrymmen kommer ske frekvent.
* Respektera avstånd till andra även runt grillplatser och andra gemensamma utrymmen.