Livets elixir

God mat är en självklarhet, men ack så viktigt!
Vi eftersträvar att handla ekologiskt, så mycket vi kan.

  • nest_eco_leaf Tid till samtal
  • nest_eco_leaf Äta ute – på riktigt
  • nest_eco_leaf Traditionellt och nya influenser

Maten smakar som bäst när man är hungrig! När ni är hos oss är ni utomhus och då blir man extra hungrig. Vi samarbetare med lokala restauranger som förser er med lokal läckerheter, men ni kan också själva vara med och tillreda er måltid.

IMG_4623

Kolbullar

En rätt som alla älskar! Originalet är med fläsk, mjöl och vatten, men vi brukar också blanda i skrädmjöl från den lokala kvarnen, vilket gör den ännu godare. Samtalet flyter lätt när man samlas runt glöden. Maten tillreds av  er själva. Föredrar du vegetarisk är den lika god med lök och svamp! Vi burar säga att det är pizza på Värmländskt vis som toppas med nykokt lingonsylt.

En liknande rätt är Motti (eller nävgröt) och Fläsk, som faktiskt är Värmlands landskapsrätt. Själva nävgröten görs enbart med skrädmjöl. Den äts med fläsk och fett från fläsket samt lingonsylt. Väldigt mättande och gott! Det var vanlig mat hos skoghuggarna och flottarna som hade tuffa dagsverken förr i tiden.

11

Klassisk smörgåstårta

Alla gör och äter smörgåstårta i Torsby! Du kan inte missa denna delikata tårta som passar i alla sammanhang. Hela kostcirkeln, och lite till, samlad i denna blandning av bakverk och kallskuret. Bara att hugga in. Det finns alla möjliga smaker att välja på – givetvis även vegetarisk!

16.Grönsakswok

Grillmiddag

Vår lokala leverantör är lika hemma i wokpannorna över glöden som i grytorna i köket. Det är i först hand ekologiska råvaror som vårdas varsamt vid tillagningen.

 

IMG_6352

Helstekt lamm eller gris

Extra festligt är det att se och äta helstekt. Det krävar några timmars förberedelse, men resultat brukar inte vänta på sig. Passar perfekt för den större gruppen efter en dag på älven!

IMG_5014

Restaurangen

Alldeles vid Klarälvens strand sitter ni och njuter av nylagad mat och nykokt kaffe från den sotiga kaffepannan.

Läs mer om en upplevelserik konferens

Kick-off-5

ATT GÖRA

Hos oss är ni ute i naturen och får vara med och göra er konferens med hjälp av olika aktiviteter.

IMG_7535_

ATT BO

Ni kan bo ute i tält eller koja i naturen, eller i våra mysiga stugor bredvid Klarälvens strand. Vi samarbetar också med hotell i närheten.

EN VILDMARKSUPPLEVELSE SKAPAR GEMENSKAP OCH TEAMBUILDING

Skapa minnen för livet tillsammans. Våra teambuildingsaktiviteter passar – företag, privatpersoner, lag, kick-off, skolklasser, konfirmationsgrupper med mera. Att delta i vildmarksaktiviteter som kanotpaddling och timmerflottsbygge innebär både fysiska och mentala utmaningar. Dessa utmaningar kan hjälpa till att skapa samhörighet och gemenskap. De kräver samarbete för att tillsammans nå målen. Oavsett vilken grupp du tillhör erbjuder vi upplevelser som främjar teambuilding, gemenskap samt hjälper till att förbättra samarbetet och kommunikationen i gruppen.