Äventyrsbana

Spännande äventyr i naturlig miljö

Vågar du ta steget
En luftfärd över det mäktiga Brattfallet i Halgåns kanjon. Ett steg och du flyger... 

Var börjar det
Samling sker på Klarälvens Camping, alt. på parkeringsplatsen vid Brattfallet. Vid Brattfallet träffar ni våra instruktörer som har genomgång av dagens äventyr. Ni får den utrustning som behövs och vi går igenom säkerhet mm 

Vem kan göra det?
Eftersom vi är måna om att arbeta med säkerhet och kvalitet har vi satt en undre åldersgräns till 12 år, men det viktiga är att säkerhetsutrustningen passar. Barn ska alltid vara i sällskap med vuxen. Uppåt har vi inte satt någon gräns, för gränsen sätter du. Vi erbjuder dig möjligheten att i en fantastisk miljö utmana dig själv under säkra förhållanden. 

Äventyret
Äventyret består av linbana, nedfirning och Burmabro. Dessa är standardmomenten i detta äventyr. 
För grupper anpassar vi övningarna efter ert syfte och önskemål. För grupper ordnar vi också gärna en äventyrsjakt där ni tillsammans ska lösa vissa uppgifter med hjälp av momenten i denna äventyrsbana. 
Att genomföra banan tar minst 2 timmar. Är ni en grupp som vill ha utökat program tar det längre tid. En god grundkondition är bra att ha med sig.

Brattfallet 
Brattfallet ligger i det geologiskt intressanta Halgådeltat. Halgåns djupa kanjon har sitt ursprung i sprickbildningen i berggrunden för många miljoner år sedan. Sprickorna läktes med berget blev här lösare än tidigare. Under de 9000 år som gått sedan istiden, grävde sig Halgån allt djupare ned i den forna sprickan och skapade den djupa kanjon som lett till Brattfallets uppkomst. Under våren när isen smälter är Brattfallet en imponerande skådeplats. 

Utrustning som ingår
Hjälm, handskar, klätterutrustning för firning. Lunch och fika kan vi ordna om så önskas. 

Bra att ha med sig
Kläder för alla väder. OBS! Även rejäla skor! 

Krav
För att arangemanget ska genomföras måste minst fem vuxna personer boka. Barn mellan 12-15 år får endast följa med i sällskap med vuxen. (Yngre barn i sällskap med vuxen kan få deltaga i vissa moment i överenskommelse med guiden.) 

Pris: Begär offert. 

Samlingstid: Enligt överenskommelse. (Äventyrsbanan erbjuds företrädesvis under vår/sensommar/höst).

Allt deltagande sker på eget ansvar.