icon

Resebeskrivning

Dag 1

Du är välkommen att checka in mellan 13.00 -14.00 in i vår enkla vildmarksreception i Gunnerud, angivet datum som finns på din bekräftelse. Vill du lägga till fiskekort eller något annat, kan du köpa/fråga om det i vår reception. Du erhåller din bokade utrustning.

Tänk på att packa om delar av utrustningen till den vattentäta packtunnan som finns med i grundutrustningen. Därför är det bra att inte komma till incheckningen i sista minuten!

Dag 1 senare

kl. 14.00 lastar du in din utrustning i bussen. Efter detta har vi genomgång av kanotpaddling, säkerhet mm. När detta är klart, så avgår bussen till startplatsen för din tur. Det är ca 40 minuters körning från Gunnerud till startplatsen i Västra Sundsjön.

Dag 1 sist

På startplatsen hjälps vi åt med att lasta av din kanot och utrustning. Antingen stannar du på platsen, eller också ger du dig iväg direkt och paddlar ett stycke innan du slår läger för natten.

Tänk på att se, men inte synas; lyssna, men inte höras - naturen är till för alla!

Dag 2-7

Du paddlar enligt färdbeskrivningen och lägger själv upp dagsetapperna. Det finns små skyltar som visar var upptag av kanoten sker, när du ska förbi en kraftstation eller från ett vattendrag till ett annat. Ibland kan de dock vara svåra att finna, läs i resebeskrivningen som hjälper dig.

Stanna ofta och gå iland och sträck på benen. Passa på att njuta av det enkla livet. Att göra upp eld eller att ta fram "uteköket" och koka en kopp kaffe/te är oftast det som är minnesvärt. 

Dag 7

Vid slutmålet för turen, gör du rent kanoten och annan utrustning som du hyrt. Du tar iland utrustningen. Vi hämtar dig på anvisad plats enligt avtalad tid i Stjärnsfors. Vi kör er från slutmålet tillbaka till Gunnerud.