Korta turer med kanot

Nyfiken på kanot?

Vi erbjuder under maj flera korta trevliga pröva-på-turer med kanot, där du har möjlighet att komma ut i den vackra naturen på olika vattendrag runt Torsby. Inga förkunskaper krävs. Ni får information om säkerhet och paddelteknik på plats. Följande datum och platser:

Torsdag 21 maj - Röjdån. Starta någon gång mellan 10-12 (320 kr/kanot).

Söndag 24 maj - Klarälven. Start kl. 11.00 (250 kr/vuxen, 125 kr/barn).

Onsdag 27 maj - Röjdån. Starta någon gång mellan 16-18. (320 kr/kanot)

Lördag 30 maj - Ljusnan inkl. lunch på Sahlströmsgården. Start kl. 10.30. (400 kr/vuxen, 200 kr/barn)

Röjdån: Starta vid Torsby Herrgård/Fordonsmuséet. Ni paddlar sedan till kraftstationen i Väls och tillbaka. En fin tur genom odlingslandskap i bäverrika vatten.

Klarälven: Start på Klarälvens Camping i Stöllet. Vi åker gemensamt till Munkebol, där ni lägger i kanoten i vatten och låter strömmen hjälpa er frammåt. Ni paddlar på egen hand tillbaka till Klarälvens Camping och njuter av den vackra dalgången från vattnet.

Ljusnan: Start vid Sahlströmsgården. Ni paddlar från Hänsjön via Ljusnan till kraftstationen i Röbjörkeby. Här växer skogen bitvis tätt inpå älven och ibland öppnar det upp sig i betesmarker och små vikar med gott om både sjö- och rovfågel. Från kraftstationen vandrar ni tillbaka till Sahlströmsgården och äter lunch.

Kanoterna är antingen: INKAS aluminiumkanoter av typen kanadensare som är 525 cm långa med två fasta sitsar i vardera ända. Det finns möjlighet att sätt i en extrasits om ni vill vara tre personer i kanoten. Paddlar och flytvästar ingår. Eller: Ocean sit-on-top-kajak, en öppen kajak där man sitter ovanpå. Plats för två personer, men den går också bra att paddla själv. Man kan bli blöt om benen när man paddlar denna, så ett par regnbyxor eller kortbyxor, beroende på väder, är ett bra alternativ. Paddlar och flytvästar ingår.

Notera! Simkunnighet hos vuxna. Barn endast i sällskap med vuxna.  Förhandsboka senast klockan 13.00 samma dag, förutom när starten är på förmiddagen, då bokas det senast kl. 14.00 dagen innan. Maila till info@vildmark.se eller ring på 0560-140 40. Betalning sker på plats via swish.