Vad säger våra gäster om oss

Vi har frågat våra gäster vad de tyckte om sin upplevelse. Här följer några utav svaren:

Vad var det som gjorde upplevelsen bra:

2021:"Det var hjernedødt hårdt at bygge tømmerflåden med 4 børn om benene. Med 6 tons tømmer der skulle slæbes 60m. Men vi fik os en oplevelse for livet."

2021: "Fantastiskt kunnig och pedagogisk instruktör."

2021: "Vädret är viktigt"

2021: "Super lækker natur. Roligt. Kvalitets tid i en kano sammen med sønnen min."

2021: "Det fina var att glida på älven vilket vi gjorde för lite. Vi fattade inte vid bokningen att glidningen var så liten del av det hela."

2021: "Personalen, utrustningen, maten, alla oförutsedda händelser under färden (som man ändå var beredd på)"

2018: "Mycket bra personal. När vi väl var i Gunnerud så fick vi all information vi behövde. Men de var lite luddigt om vart ifrån vi startar och går i mål. Vi hade velat ha sån information tidigt. Och igen Personalen var grymt trevlig o hjälpsam. O utedassen i Gunnerud var ordentligt fina :)"

2018: "Naturen, allemandsretten, god forklaring da vi kom,"

2018: "bygga själv, göra själv, lösa själv"

2018: "Naturen, lugnet, vädret!, lagom assistans vid bygget, utrustningen ni har, lådorna!!, vi tycker det är viktigt att ni "utbildar" kunderna i naturvett som ni gjorde! Tack!"

2018: "Vänlig, kunnig och hjälpsam personal gjorde denna ovanliga aktivitet, (flottfärd på stor älv), lättare och säkrare att genomföra. Detaljerad information både före aktiviteten och vid basecamp var också mycket viktig. Själva upplevelsen ute på älven var mångfasseterad men det som ligger kvar som starkast är hur intensivt det hela var trots att man "bara" flyter fram 1,5 km i timmen!"

2018: "Ett upplägg är perfekt, detta var 15e året

2018: "Rolig grej att prova. Utmanande men ändå rofyllt."

2018: "Passe mye utfordringer til at alle kan klare det. Ro og fred og tid til å bære være. Familievennlig."

2018: "Mycket bra och engagerad personal, Härlig naturupplevelse, Mycket bra tält."

2018: "Vi blev ett litet team, jag lärde mig lita på äldste sonen i tuffa situationer, att umgås 12 timmar om dygnet på 9 kvm och annars i tältet skapar en väldigt speciell atmosfär..."

2016: "Jobbigare än väntat men så även njutningen att klara av det."

2016: "Stoltheten ved at bygge sin egen tømmerflåde - selv om det var giga hårdt. Og den flotte natur. Godt fiskeri og roen så man glemte tid och sted."

2015: "Unik aktivitet med bra service och information"

2015: "Bemötandet och naturen"

2015: "Helt fantastiskt alla skulle göra detta en gång i livet. Nollställning för stressade personer"

2015: "Naturen, tystnaden och äventyret"

2015: "Rigtig gode instruktører, lækker natur og sjovt at bygge tømmerflåden"

2015: Myggen var ju inte ert fel- tyckte den service vi fick var toppen, mycket hjälpsamma och snälla"

2015: "Allt var helt oväntat. Strömmen, tyngden, arbetsuppgifter, inget man hanterat förut."

2015: "Naturen og familien"

2015: "Kan tänka mej att upplevelsen är fantastisk vid bra väder. Tom i pissregn så uppskattade jag stora delar av kanotleden."

2015: "Trevlig aktivitet för hela familjen. Lättillgängligt friluftsliv utan att vara helt tillrättalagt."

2015: "Att bygga timmerflotten själv"

2015: " Ett spännande äventyr om det regnar och ett härligt naturliv om det är soligt!"

2015: "Velorganisert og hjælpsom personale"

2015: "Naturen, instruktion i bygning av tømmerflåde"

2015: " Strukturen för planering och förberedelser var bra. Vi blev guidade väl genom de saker som vi inte var så smart på- Och det fanns alltid någon vi kunde be om råd. Och så var det vilda i Sverige fantastiskt"

2015: "Det er oplevelser man ikke har hver dag, alt er lidt specielt"

2015: "Välorganiserat, tydliga instruktioner och engagerade instruktörer"

2015: "Fantastik personale som hjalp med alt"

2015: " Bra tur og natur. Passer perfekt till familie med børn."

2015: " Jätteduktiga instruktörer, allt flöt på logistiskt utan några hinder, och en helt fantastisk älv!"

2015: " Det var meget hårdt at styre tømmerflåde, men vi är meget stolte som familie, mor, far og 2 børn på 6 og 12 år, at vi kom sikkert og godt frem:)"

2015: "God ordning på materialet samt lagom mycket instruktioner och inblandning av er personal"

2015: "Äventyret"

2015: "Det var gode guider. De første par dage på tømmerflåden var dejlig afstressende."

2015: " Bra service, underbar natur."

2015: " Upplägget, upplevelsen, personalen mm."

2015: "Naturen, stemningen, hyggen"

 

Vi frågade också om upplevelsen uppfyllde förväntningarna:

2021: "Bygga var oväntat intressant utifrån familjeperspektiv. Vi fick göra nått nytt i hop ffa jag och Sofia, det gick så bra att samarbete och detta gick lätt. Det stärkte oss som par och familj!"

2021: "Det var en upplevelse som bjöd på både spöregn och strålande sol. Under tiden vi byggde flotten spöregnade det och man började undra vad man gett sig in på men dagen då vi skulle åka iväg på Klarälven så kom solen och det kändes så värt det!"

2021: "För min del som paddlat förr ja. För familjen som hade premiär var det nog lite väl tufft. Framförallt första dagen då bara jag hade koll och vi inte hade riktigt tid att hitta bra övernattning." 

2018: "Det var ovisst, äventyrligt, lite för mkt paddlande nu när vattenståndet är lågt, men alla i familjen är stolt över vår insats tillsammans"

2018 "Vi förväntade oss nog att det inte skulle vara så stressande och kände en konstant oro under hela turen, vi uppmanades att "inte ro i onödan men det var vad vi gjorde 90% av tiden"

2018: "Var akkurat så morsomt, utfordrende og avslappende som vi hadde håpet på."

2018: "Som Värmläning visste jag att naturupplevelsen skulle tillfredsställa oss, Vildmark i Värmland och dess personal blev grädden på moset!"

2016: "Väldigt mycket mer vildmark än vad som var väntat."

2016: "Vi hade hoppats på mer ostörd natur."

2016: "Beskrivningen av resan var något förenklad i den aspekten om hur mycket insatsen var inför resan, dock var naturupplevelsen övervägande så nu efteråt kan tycka att vi var mycket nöjda med resan."

2015: "Förväntningarna om att ta det lugnt och läsa en bok, som på en av era bilder uppfylldes inte, men det gjorde inget"

2015: "Helt magiskt, bland det roligaste jag had gjort"

2015: Det unikke er den autentiske oplevelse af selv at gøre det hele: pass på den!!! Der var et kæmpe minus, der ødelagde oplevelsen en del, men det har intet med Vildmark i Värmland at gøre. Der var ulideligt mange myg!"

2015: "Vi tyckte konceptet var jätteroligt, underbart stället, skojigt att paddla men stod tyvärr inte ut med den enorma mängden mygg."

2015: "Det var verkligen skoj och en annorlunda semester. Det var dåligt väder fast det glömmer man bort när man åker på flotten."

2015: "Har åkt flottfärd tidigare och längtade efter ett äventyr"

2015: "Der mangler gode stedet til at slå teltet op."

2015: "Av beskrivningen förväntade vi oss en rolig utmaning som passade vårt gäng på fyra vuxna med en del friluftsvana. Denna resa passade oss perfekt."

2015: "Det var kul med att bygga sin egen flotte, bra stöd från personal, bra upplägg. Vi hade kanske förväntat oss att det skulle vara mindre hus och vägar längs älven."

2015: "Hårt arbete att paddla flotten, fin natur, platser att tält på med vacker utsikt, massor av mygg;) och andra glada flottfarare på älven."

2015: "Vi havde opfattelsen af at man stille og roligt kunne flyde ned ad älven, med det kunne vi ikke. Det krævede mange kræfter at styre flåden, så man ikke stødte på træer. Men vi er en oplevelse rigere og vi er stolte af at vi ikke gav op."

2015: "Det var som jag trodde, och lite bättre"

2015: "Det som kunde förbättras är övernattningsförslag. Samtidigt förstår jag komplikationer med markägare och allemansrätt."

2015: "Turen passer godt till børn. Både sværhedsgrad og længde"

2015: " Det var første gang jeg var på kanotur og I havde gjort det nemt og sikkert at få en god oplevelse"

2015: " Det var svårt att campa utanför campingplatserna efter halva sträckan"

2015: "Personalet sagde ikke farvel vid afrejsen, men havde travlt med intern snak"

2015: "Fick vara med om ett äventyr. Kunde dock vara mindre regn(går ju inte styra över)"

2015: "Vi kunde tilpasse distancen, så vi havde ekstra god tid til at komme frem"

2015: "Lite mer överväldigande än förväntat"

2015: "Dejlig at være ude i naturen, dejligt samvær med familien, afslapning og udfordring"

 

Vad kan vi förbättra:

2021: "Sträckan på färden va lite kort för en övernattning, man kom nästan fram till målet efter ett par timmar! Tycker det bör vara en längre sträcka."

2021: "Skulle önska fler/större färskvattendunkar, vi hade väldigt varmt och därför extra dunkar med oss men vore bra om det fanns på plats. Svårt att hitta någonstans att stanna/övernatta. Fanns säkert bra platser om man tog sig en bit in i terrängen. Samtidigt har vi full förståelse för att vildmarksupplevelsen skall behållas och det har verkligen gjorts bra!"

2018: "Även om det är svårt att förklara upplevelsen behöver ni beskriva bättre de påfrestningar man utsätts för. Att det ibland kan kännas som att man inte kommer att klara av det. Att det är svårt att hitta den där fantastiska tältplatsen..."

2018 "Inget av det ni gjorde var mindre bra, dock gick det upp för oss att upplevelsen inte riktigt passade för oss."

2018: "Vi gjorde en fyra dygns resa. Men informationen var lite luddig. Vi tyckte de var svårt att få reda på innan vi åkte till Gunnerud, vart var våran start? Skulle vi bara åka buss eller flytta på bilen också. Vart är byggplatsen o vart är målet. Så lite tydligare information."

2018: "pga lågt vatten såg man mycket skräp längs älvens kanter (folk som har dumpat förr i tiden). Då blir de mindre "vildmark""

2016: "At de foventninger man har efter at have læst om turen på nettet, stemmerikke helt overens med virkeligheden. Teksten er lidt for romantisk...hvis man er en familie med børn bør det frarådes at tage andet end 50 km på 7 dage. Tiden bliver alt for presset så den 'idylliske hygge' ikke eksistere"

2016: "Det var for mange timer med sejlads. Vi sejlede 12 timer if var først fremme när det var mørkt. Sejlads skulle være 5-6 timer hver dag. Så kortere rute eller flere dage til turen. Plus at der undervejs skal være markering af kilometer. For eksemple hver 10 km."

2015: "Tydligare skriva hur tungt det är att manövrera flotten"

2015: "Vi trodde det skulle vara lätt att hitta tältplatser. Efter halva sträckan var det omöjligt att hitta något sådan. Det vore bra att informera om det så man kan rikta in sig på campingplatser i stället."

2015: "Vejret og knotts kan i ikke ju gøre noet ved:)"

2015: "Mygg"

2015: "Gøre opmærksom på at det er meget hårdt at både bygge tømmerflåde og at det er meget hårdt at styre den, så man ikke steder ind i træer inde ved bredden."

 

Under övriga kommentarer kan vi bla läsa följande:

2021: "Asså knotten var för djävliga. Vet att ni inte styr det men det gjorde upplevelsen rätt hemsk tyvärr. Aldrig varit med om sådana hemska tältnätter. Er personal är super!"

2021: "Trevligt och roligt. Kan tänka mig att göra det igen, då med barnbarnen."

2021: "Tak til alle på vildmarks centeret. Vi følte os sikre, selvom det var vores første kanotur i Sverige. En rigtig god oplevelse..."

2021: "Fortsätt...ni har helt rätt koncept"

2018: "Vi har været på turen i 2014 og 2018. Begge gange ville turen være meget bedre, hvis check-om er tirsdag, byggedag onsdag, altså en dag tidligere og ellers samme slut dag."

2018: "http://mikaellindegren.wixsite.com/klaralven"

2018: "Fortsätt ert fina arbete, fortsätt utveckla vidare"

2018: "Jeg oplevede instruktørerne meget kompetente."

2018: "Skulle vara att det framgår lite mer om antalet dagar på bekräftelsen, från datum till datum"

2018: "Har tidigare också gjort en Timmerflottfärd - lika nöjd med den ! Rekommenderar er förstås !"

2018: "Det bør skiltes noen steder hvor langt mam er og hvor langt det er igjen! Vi seilte så radkt at vi var fremme lørdag formiddag. Og mistet en hel dag på elven!"

2018: "De här med eran hjälp var blad de trevligaste o roligaste jag gjort. Ni gjorde så alla moment blev enkla. Tackar vi kommer komma till er igen :)"

2018: "Stressande och otroligt fysiskt och psykiskt tuff resa, dock mkt bra bemötande av VV och en otroligt vacker natur"

2016: "Ni måste informera om allemansrätten mycket tydligare för alla. Ser för många exempel på gäster längs Klarälven som inte förstått."

2016: "De gule prikker måtte gerne få en kommentar sp man ved hvad man skal være opmærksom på."

2015: "Friske - engagerede medarbejdere - fin med campen før og efter canoturen"

2015: "Det var vanskeligt at se, hvor man var. Vi var glade for, at vi medbragte GPS."

2015: "Tacka Bengt-Åke för han är bäst!"

2015: " Fortsätt göra det in gör, det är bra!"

2015: "Jag är glad att vi gjorde det, men jag skulle aldrig göra om det."

2015: "Ikke andet end at jeg helt sikkert kommer tilbage!"

2015: "Lägg in kraftledningar på kartorna. Be byarna att sätta ut namnskyltar"

2015: "Inte mer än att det var lite skilda bud hur man skulle göra på byggplatsen om hur/vad som var bäst att göra."

2015: "Kan ni utrota myggen?:-)"

2015: "Gør lidt mere opmærksom på hvor svært og at det kræver mange kræfter at styre en tømmerflåde."

2015 : "Det hele var super !!!"

2015: "Var var bävrarna? Tack till er alla, det ar ett jättekul äventyr"