Paketbeskrivning Timmerflotte 2 nätter

2021-Camilla-Classon-Omradet-Kcy-4

Dag 1: Incheckning

Från Kl. 15.00 -20.00 checkar ni in i på Klarälvens Camping. Ni får ert tält och gör den första övernattning i tält på Klarälvens Camping. Räkna med att det tar 2 timmar i bil från Karlstad till Klarälvens Camping. Vi har en mysig vedeldad bastu alldeles vid älven som ni kan hyra på kvällen. Har ni med eget tält, får ni utan kostnad med en kanot under er timmerflottfärd i stället. Ange detta vid bokningen! Har ni hyrt stuga i tillägg, så får ni access till denna. Notera att ni själva städar stugan nästkommande dag innan samling sker för timmerflottfärden. Ni kan också köpa till städning, om ni säger till detta senast vid incheckningen.

SCH4329

Dag 2: På byggplatsen

Kl. 09.00 samling vid älven där vi börjar med att ge er en introduktion i hur äventyret går till. Hur man bygger flotten, manövrerar den ute på älven mm. Därefter bygger ni själva er timmerflotte av enbart stockar och rep. Stockarna ligger på strandkanten och ni rullar ner dessa i vattnet för att binda ihop timmerflotten i vattnet. Den blir 3 x 3 meter stor och väger nästan ett ton när den är färdig. Räkna med tufft arbete för att bygga ihop flotten, men det är också en härlig känsla när ni är klara. Vår instruktör finns på plats och handleder er.

OBS! Kommer ni med egen bil; Ta med den ner till älven i samband med samlingen. Omtransport av er bil till slutmålet sker antingen i början av dagen eller innan ni ger er iväg på älven. Vi följer med och kör chauffören tillbaka.

20150722-DSC_6873

Dag 2: På älven

Ta med er kläder som passar för växlande väder. Att åka timmerflotte är att kastas mellan ytterligheterna: Stilla lugn och full aktivitet. Ett stilla lugn när flotten sakta glider fram genom den mäktiga Klarälvdalen och full aktivitet när (och om) ni behöver paddla er bort från nedhängande träd eller bort från bakvatten. Då gäller det att alla hugger i och paddlar. Att komma iland precis där man vill är den stora utmaningen, men med gemensamma krafter och målmedvetenhet så klarar ni det. Ni slår upp tältet och gör er hemmastadda ute i naturen. Tänk på att ni är gäster i naturen och lämnar den så att det inte syns att ni varit där.

Vildmark Varmland 16

Dag 3: På älven/avslutning

Ni fortsätter er färd på älven och flyter till slutmålet i Björkebo. Totalt är det en sträcka på ca 10 km som tar ca 3,5-6 timmar beroende på vattennivån i älven. Vid slutmålet, i Björkebo, är det viktigt att ni alla hjälps åt igen, så att ni verkligen kommer iland på rätt ställe. Det finns en skylt ca 1 km före slutmålet som är en påminnelse för er att att börja förbereda landstigningen. Ni måste paddla er ur huvudströmfåran vilket kräver bra teamwork ombord. I Björkebo återlämnas utrustningen på anvisad plats och ni river timmerflotten i den länsficka som är avsedd för detta.