Paketbeskrivning Timmerflotte All inclusive

kcy-9

Dag 1: Samling & information

Från 15.00 kan ni checka in i stugan på Klarälvens Camping. Lakan och handdukar finns i stugan. Kl. 17.00 samling vid älven där vi har genomgång av äventyret. Ni lär er hur man bygger sin egen flotte av stockar och rep. Vi berättar också om allemansrätten samt omgivningen ni befinner er i. På kvällen blir det ”kolbullar” (typisk mat som flottare och skogshuggare åt förr i tiden) som vi tillsammans tillagar över elden.

Vildmark Värmland - Klarälvens CampingFoto: Tommy Pedersen070-3046086

Dag 2: Flottbygge & sjösättning

Efter frukosten transporterar vi er till byggplatsen. Stockarna ligger och väntar på er och ni bygger er timmerflotte i vattnet. Instruktör finns på plats och ger er hand, om ni behöver. Någon gång under eftermiddagen är ni redo för avfärd. Ni flyter iväg på egen hand, men vi möter er igen vid platsen där ni ska övernatta. Här har vi gjort i ordning campen för natten med tält och sovsäckar. Middagen är ni med och tillagar över öppen eld.

IMG_0346

Dag 3: På älven

Vi är på plats i lägret, ordnar frukost och tar hand om tälten/sovsäckarna. Ni packar i ordning er utrustning och ger er iväg på älven igen. Ni låter strömmen föra er framåt längs Värmlands vackra dalgång, Klarälvdalen. Men det gäller också att ni håller utkik för sandbankar, stenar och annat som kan göra resa mer äventyrlig. Denna sista natt bor ni i er stuga på Klarälvens Camping igen. Middagen väntar på er i stugan. Efter detta kan ni njuta av en vedeldad bastu vid Klarälvens strand.

Vildmark Varmland 16

Dag 4: Avslutande färd på älven

Efter frukost fortsätter ni er färd på älven till slutmålet Björkebo, vilket är bara ca 4 timmar bort. Med nya erfarenheter och minnen tar ni farväl av er timmerflotte som ni också river innan ni lämnar oss.