Såhär går det till

Dag 1: Tisdag

Ni checkar in under eftermiddagen i Vildmarksbyn Eden, enligt tid som ni får i samband med bokning. Ni kommer att möta vår instruktör som har en genomgång av boendet. Ni bor i en "koja" där ni sover bredvid varann på en sänglav som rymmer fem personer, men det går lika bra att bara vara två personer. I kojan finns en kamin som ni kan elda i, om ni tycker det är kyligt framåt kvällen. Maten lagar ni över elden i det öppna köket med utsikt över älven Björkan. På kvällen kan vi rekommendera ett bad i den vedeldade bastun eller att i lugn och ro lyssna på vad naturen har att bjuda på.

Dag 2: Onsdag

Ni vaknar till fågelsång och sätter igång bestyren med att göra upp en eld, så ni kan koka morgonkaffet. Dagen kan ni ägna åt att göra kortare vandringar i området/skogen. Bada i den lilla älven. Besöka bagarstugan ett par kilometer därifrån. Laga mat över elden - Helt enkelt låta det enkla men i vissa stycken också utmanande livet ta hand om er. Längtar barnen efter glass, får ni ta bilen och göra ett besök i Lysvik på mormors fantastiska glasscafé. Är ni ändå i Lysvik så missa inte Frykens Pärla, restaurang och inredningshop som ligger granne med en underbar badplats i Fryken.

Dag 3: Torsdag

Ni packar ihop er utrustning och städar efter er. Ni åker vidare till älgparken i Hole, "Moose-World", ca 20 minuter med bil. Visning av älgar startar kl. 11.00. Var där i tid!

 

Dag 3: Torsdag forts.

Efter detta åker ni vidare till Klarälvens Camping, där ni från 15.00 kan checka in i er stuga med toalett och dusch.
18.00 är det samling vid receptionen för bäversafari med korvgrillning. (Under augusti är det samling 17.00)

Dag 4: Fredag

15.00 Vi träffas vid älven. Vi börjar med att berätta om timmerflottfärden och hur man bygger. Därefter bygger ni flotten i vattnet. Den blir 3 x 3 meter stor. Vår instruktör finns på plats så länge ni behöver för att bygga flotten. När ni är klara förtöjer ni den och övernattar i stugan.

 

 

Dag 5: Lördag

Ni städar stugan och checkar ut senast kl. 11.00. Ni ger er iväg på älven med timmerflotten som ni byggde dagen innan. Att åka timmerflotte är att kastas mellan ytterligheterna: Stilla lugn och full aktivitet. Sträckan är ca 10 km. Vid slutmålet river ni timmerflotten och lämnar åter utrustningen.

Hemfärd eller mot nya äventyr!