Resebeskrivning

Samling/information

09.00 Vi träffas på Klarälvens Camping nere vid älven. Ni får en introduktion i vad som väntar er och lär er hur ni ska bygga er egen flotte av enbart stockar och rep.

Kommer ni med egen bil; Kör in bilen förbi receptionen och parkera den nere vid älven. Omtransport av er bil till slutmålet sker antingen i början av dagen eller innan ni ger er iväg på älven. Vi följer med och kör chauffören tillbaka.

På byggplatsen

Timmerflotten byggs i vattnet för den väger nästan ett ton när den är färdig. Den blir 3 x 3 meter stor. Ni måste vara minst 2 vuxna, men kan vara upp till 6 personer på en och samma flotte. Att både bygga och manövrera timmerflotten ute på älven kräver en ganska stor fysisk insats från er så det underlättar om ni är några stycken. 

Färden på älven

När allt detta är klart flyter ni iväg på Klarälven. Ta med er god mat som Ni kan äta ute på älven och kläder som passar för växlande väder. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar. Var beredda på att det är väldigt fysiskt aktivt så fort ni ska ta er ur strömfåran eller bort från något hinner som sandbank eller stenar.

Vid slutmålet, i Björkebo, kommer er sista stora utmaning; Att komma iland på rätt ställe. Vi har satt upp en skylt ca 1 km före slutmålet för att förbereda er på att paddla ur strömmen så ni kommer till rätt sida på älven. Med gemensamma krafter kommer ni att lyckas! I Björkebo återlämnas utrustningen på avsedd plats och ni river timmerflotten i länsfickan.