icon

Resebeskrivning

Dag 1: Torsdag

Ni har er bokade stuga från kl 15.00. 

Kl. 18.00 (gäller juli) Samling för Bäversafari med guide på Klarälven. Vi glider fram på Klarälven i kvällningen och håller utkik efter herr och fru bäver. Vi gör också ett stopp längs älven där Ni får grilla korv och dricka nykokt kaffe. Strax före midnatt är Ni åter i er stuga. OBS! Fr o m augusti är samling 17.00. 

 

 

Dag 2: Fredag

Antingen kl. 09.30 eller Kl. 15.00 blir det samling vid älven för genomgång av timmerflottfärden. Därefter bygger Ni själva er timmerflotte av enbart stockar och rep. Stockarna ligger på strandkanten och Ni rullar ner dessa i vattnet för att binda ihop timmerflotten i vattnet. Den blir 3 x 3 meter stor och väger nästan ett ton när den är färdig. Vår instruktör finns på plats och handleder er. Ni kan vara upp till 6 personer (vuxna) på en och samma timmerflotte, men Ni måste vara minst två vuxna. När ni byggt klart förtöjer Ni timmerflotten och kör Er bil till slutmålet. Vi följer med och kör chauffören tillbaka.

Vid incheckning får ni reda på vilken tid som ni bygger er timmerflotte.

 

 

Dag 3: Lördag

Ni väljer själva när Ni vill starta själva färden på älven. Ta med er god mat som ni kan äta ute på älven och kläder som passar för växlande väder. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar. Vid slutmålet återlämnas utrustningen och ni river timmerflotten i den länsficka som är avsedd för detta. Egen transport tillbaka till Klarälvens Camping.

 

Dag 4: Söndag

Ni städar och lämnar stugan senast kl. 11.00.