Resebeskrivning

Dag 1: Torsdag

Ni får tillgång till er stuga på Klarälvens Camping från kl. 15.00.

Kl. 18.00 samlas vi vid receptionen för information om bävern. När alla utrustats med flytvästar etc. sker gemensam avfärd till startplatsen. Vi glider fram på Klarälven i kvällningen och håller utkik efter herr och fru bäver. Vi gör också ett stopp längs älven där vi grillar korv och dricker nykokt kaffe eller saft. Strax före midnatt är vi åter på Klarälvens Camping. Innan kvällen är slut följer en utav er med och hämtar er bil som ni parkerat vid startplatsen i början av arrangemanget. OBS! Fr o m augusti är samling 17.00.

Dag 2: Fredag

Kl. 09.30 eller Kl. 15.00 (vi tilldelar er en utav tiderna) är det samling vid älven för genomgång av timmerflottfärden. Därefter bygger ni er timmerflotte av enbart stockar och rep med handledning av en instruktör. Stockarna ligger på strandkanten och ni rullar ner dessa i vattnet för att binda ihop timmerflotten i vattnet. Den blir 3 x 3 meter stor och väger nästan ett ton när den är färdig. Ni måste vara minst två vuxna per timmerflotte. (Ni kan vara upp till 6 vuxna personer per timmerflotte.) Vid lämplig tid genomför vi en gemensam transport för att ni ska kunna parkera er bil vid slutmålet. 

Dag 3: Lördag

Ni väljer själva när ni vill starta själva timmerflottfärden på älven. Ta med er rikligt med mat som ni kan äta ute på älven (sjön suger) och kläder som passar för växlande väder. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar. Vid slutmålet återlämnas utrustningen och ni river timmerflotten i den länsficka som är avsedd för detta. Ni transporterar er tillbaka på egen hand till Klarälvens Camping.

Dag 4: Söndag

Ni avslutar er vistelse i stugan som ni städar och lämnar senast kl. 11.00.