Timmerflotte 2 nätter - En oförglömlig resa

En oförglömlig resa, 2 nätter

Denna oförglömliga resa passar perfekt för er som vill testa på ett äventyr i naturen, eller har begränsat med tid. Även om detta äventyr är relativt kort, så är det inte utan utmaningar och upplevelser.

Ni bygger er egen flotte av stockar och rep. Med hjälp av strömmen flyter ni fram på den mäktiga Klarälven. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar mm. Ni kombinerar utelivet med övernattning i tält.

Första kvällen kan ni också passa på att hyra vår vedeldade bastu som ligger precis vid Klarälven, eller varför inte göra en fin promenad/vandring i Fänstjärnsskogen som ligger ca 8 km från Campingen. Ett naturreservat som räknas som ett av de mest värdefulla naturskogsområdena i hela Mellansverige. Vandring är ca 4 km lång på väl markerad led. Ni kan läsa mer här.

Kommer ni lite tidigare på dagen kan ni också passa på vandra runt Femtån, som ligger knappt 15 km norr om campingen. Femtån är ett biflöde till Klarälven. Här är det den spektakulära naturen som uppstått när Femtån grävt sig ner i berget som är spännande. Vandring är ca 10 km lång. Man startar/slutar vid Femtåfallet, där det också är spännande att bada i det lilla naturliga poolen som uppstått vid fallets slut. Mer om Femtån kan ni finna här.