Resebeskrivning

Dag 1: Incheckning/information

Från Kl. 14.30 checkar ni in i er stuga på Klarälvens Camping. Tänk på att packa ur er bil, eftersom ni kommer att köra den till slutmålet och parkera den där under em/kvällen. Lämna kvar det ni vill ha i stugan och under timmerflottfärden. Kl. 15.00 samling vid älven där vi börjar med att ge er en introduktion i hur äventyret går till. Ni får lära er tekniken för hur man bygger flotten och hur man manövrerar när man är ute på älven mm.

OBS! 15.00 då sätter arrangemanget igång! Vi kan inte garantera att vi kan leverera er bokade aktivitet om ni är försenade. Räkna med att det tar 2 timmar i bil från Karlstad till Klarälvens Camping.

Dag 1: På byggplatsen

Därefter bygger ni själva er timmerflotte av enbart stockar och rep. Stockarna ligger på strandkanten och ni rullar ner dessa i vattnet för att binda ihop timmerflotten i vattnet. Den blir 3 x 3 meter stor och väger nästan ett ton när den är färdig. Vår instruktör finns på plats och handleder er. Ni kan vara upp till 6 personer (vuxna) på en och samma timmerflotte, men ni måste vara minst två vuxna personer. Att både bygga och manövrera timmerflotten ute på älven kräver en ganska stor fysisk insats från er, så det underlättar om ni är några stycken.

Dag 1: Efter bygget

När ni byggt klart förtöjer ni timmerflotten och kör er bil till slutmålet. Ni parkerar bilen och åker med vår transport tillbaka till campingen, (det är bara chauffören som behöver göra detta). På kvällen kan ni hyra den vedeldade bastun, grilla något på de grillplatser som finns vid älven, pröva fiskelyckan eller ta det lugnt efter några timmars tufft arbete. Ni övernattar i stugan.

Dag 2: På älven

Ni väljer själva när ni vill starta själva färden på älven, men ni ska checka ut ur stugan senast kl. 11.00. Ta med er mat och dryck som ni kan äta ute på älven och kläder som passar för växlande väder. Att åka timmerflotte är att kastas mellan ytterligheterna: Stilla lugn och full aktivitet. Ett stilla lugn när flotten sakta glider fram genom den mäktiga Klarälvdalen och full aktivitet när (och om) ni behöver paddla er bort från nedhängande träd eller bort från bakvatten. Då gäller det att alla hugger i och paddlar.

Dag 2: Färdens slut

Vid slutmålet, i Björkebo, kommer er sista stora utmaning; Att komma iland på rätt ställe. Vi har satt upp en skylt ca 1 km före slutmålet för att förbereda er på att paddla ur strömmen så ni kommer till rätt sida på älven. Med gemensamma krafter kommer ni att lyckas! I Björkebo återlämnas utrustningen på avsedd plats och ni river timmerflotten i länsfickan.