Din guide för längre timmerflottfärder

Så går det till

Oavsett om ni är en familj, en skolklass eller ett kompisgäng är timmerflottfärd en unik upplevelse. Är ni dessutom tilltalade av natur och äventyr lovar vi er minnen för livet.

Paketerat & välplanerat

Vi förser er med all nödvändig utrustning och information. - Ni fokuserar enbart på upplevelsen.

Rätt utrustning för färden
Utöver grundpaketet som även inkluderar kanot, kan ni hyra köksutrustning, tält och sovsäckar.
Övernattning i Gunnerud
Första natten övernattar ni i egna eller hyrda tält i Gunnerud. Lägerplatsen är enkel med varmvatten för disk, dricksvatten, utedass och bad i älven. Allt för att komma in i den rätta andan inför turen…

Herre i sitt eget hus

Att åka på den timmerflotte man själv har byggt ger en extra stark upplevelse. Våra erfarna instruktörerr hjälper er.

Äntligen på älven - tid för gemenskap

Vistelsen på timmerflotten ger utrymme för diskussioner och samvaro som ofta inte hinns med i vardagen. Men förutom att bara njuta av de vackra omgivningarna var beredd på både lugna och intensiva perioder ombord. Under vattenytan finns det gott om sand och emellanåt stenar som man kanske inte ser förrän ni sitter fast...

TOM SAWYER, HÄR KOMMER VI!

Mellan varven händer saker som engagerar hela besättningen. Det kan vara bakvatten, en fisk som nappar eller något annat spännande längs älven.

STRANDHUGG PÅ ERA VILLKOR

Det finns många anledningar att stanna längs älven. En glass, en sevärdhet eller en kort vandring i vackra omgivningar är några förslag.

DEN GODASTE MATEN ÄR DEN SOM ÄR LAGAD UTOMHUS

Många av våra gäster nämner särskilt matlagningen utomhus som något alldeles extra.

ÖVERNATTNING MED LJUSA KVÄLLAR

Vi rekommenderar övernattning i tält på land, men det går också att övernatta ombord. De ljusa sommarkvällarna i Sverige bidrar till stämningen.

DJUR & NATUR LÄNGS KLARÄLVEN

Klarälven bjuder på ett rikt naturliv med bl.a. bäver, älg och rådjur. Den svenska allemansrätten ger tillåtelse att vistas i skog och mark, så länge man inte orsakar skada.

DEMONTERING AV FLOTTEN

Vid ankomst till slutstationen river ni timmerflotten enligt våra instruktioner. Eftersom ni byggt den med specialöglor/knopar så är denna process relativt snabb och enkel. Slutstationen ligger direkt vid bilparkeringen.

Miljövänligt, tryggt & säkert

Vildmark i Värmland är ekoturismmärkt och är kvalitetssäkrat enligt Tour Quality. Under hela resan har ni möjlighet att kontakta oss för support mellan 07.00 - 22.00. Vi har mer än 40 års erfarenhet av att utveckla och förfina upplevelsen för er.

Vilken timmerflottfärd passar er?

Vi erbjuder flottfärder, där ni är ute och flyter fram på Klarälven i Värmland på egen hand från 1 dag till 8 dagar. Grundutrustning ingår i alla paket. Kanot ingår i de längre turerna och kan läggas till om ni bokar en kortare tur. Vill ni ha det lite mer organiserat där vi bl.a. ser till att lägerplatsen är arrangerad när ni kommer fram på kvällen, så väljer ni timmerflotte "all-inclusive". Under juli och början av augusti är det mest populärt att åka timmerflotte. Vi rekommenderar er att boka i god tid!