Timmerflotte 1 dygn

Vill ni kombinera en kortare timmerflottfärd med ett bekvämare boende i stuga är detta paket rätt val för er. Njut av äventyret och skapa minnen tillsammans med familj eller vänner.

 • nest_eco_leaf Fysisk utmaning med stor belöning.
 • nest_eco_leaf Bygg flotten dag ett och gör färden dag två.
 • nest_eco_leaf Njut av den mäktiga Klarälvdalen.

En oförglömlig upplevelse

En timmerflottfärd är ett äventyr oavsett om man är ute en kort eller lång tur. Att bygga flotten är ett ganska hårt fysiskt arbete, men handlar också väldigt mycket om samarbete. Stockarna ska rullas från strandkanten ner i vattnet där flotten binds ihop. På kvällen kan ni stolta titta på ert byggnadsverk och unna er en lugn natt innan ni startar resan med timmerflotten dagen därpå.

IMG_2931-Redigera
_SCH4318kl
IMG_2775
IMG_2916
540B1613

Vad ingår i paketet?

cottage En natt i stuga på Klarälvens Camping
face Information om turen
emoji_people Instruktör under byggtiden
support Grundutrustning
directions_bus Hjälp med omtransport av fordon till slutmålet för timmerflottfärden
local_parking Parkering av fordon

Saker som ni behöver ta med

 • Kläder som passar för växlande väder inklusive regnkläder. Sandaler eller skor att ha när ni bygger flotten (som det inte gör något om de blir blöta). Ett komplett ombyte! Handskar som skyddar händerna vid bygget.
 • Egna lakan om ni inte hyr till detta enligt tillägg.
 • Mat för hela vistelsen. Ni kan laga mat i stugan eller i campingens gästkök.

Grundutrustningen innehåller: Timmer, rep, flytvästar, paddlar, stakstör, karta, livboj, en stugnatt. Dessutom är en instruktör under byggtiden med och hjälper till med omtransport av er ert fordon till slutmålet. Ni tar med egna lakan och städar stugan själva om ni inte hyr till detta enligt tillägg ovan.

Vi kan varmt rekommendera att boka en extra natt i stugan efter själva timmerflottfärden. Ni kommer att kunna njuta mer av dagen på älven, om ni vet att ni inte måste åka vidare samma dag.

Att just bygga sin ”egen timmerflotte” är en mycket stor del av upplevelsen på Klarälven.

OBS! I ekonomistugor får ni inte övernatta i sovsäckar, utan här krävs lakan. (I Budgetstugor får ni övernatta i egna sovsäckar)

Det finns möjlighet att köpa mat på Mac45, en ”vägkrog”  som ligger ca 300 meter från Klarälvens Camping. De har dagens lunch och en enklare meny för em/kvällen. Normalt har de öppet 09.00 -20.00.

 • Ni gör upplevelsen – vi ordnar det praktiska.
 • Kombinera aktiv upplevelse med boende i stuga.
 • Välj mellan olika stugstandarder.

Se till att ni har ätit en rejäl lunch innan ni kommer till oss så ni orkar med bygget av timmerflotten. Det tar ca 3–4 timmar att bygga flotten (beroende på hur många personer ni är). När flotten är färdig och ni har fått utrustningen för morgondagens färd, förtöjer ni flotten och övernattar i en stuga på campingen. På kvällen kan ni använda någon av våra eldstäder om ni vill grilla eller kanske hyra vår vedeldade bastu?

Nästa dag flyter ni iväg på den mäktiga Klarälven. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten, sandbankar mm. Om ni vill utnyttja dagen fullt ut och inte åka vidare direkt efter timmerflottfärden, kan ni lägga till ytterligare en natt i stuga på Klarälvens Camping.

Kommer ni med husvagn? Det går också bra att göra detta paket med boende i egen husvagn. 

Hur går det till?

Dag 1
 • Från kl. 14.30 checkar ni in i er stuga på Klarälvens Camping.
 • Kl. 15.00 samling vid älven där vi börjar med att ge er en introduktion i hur äventyret går till och ni bygger er timmerflotte.
 • Vi hjälper er med omtransport av ert fordon till slutmålet.
 • När ni byggt klart flotten förtöjer ni den vid strandkanten. Övernattning i stugan.
Dag 2
 • Ni checkar ut ur stugan senast kl. 11.00.
 • Timmerflottfärd på Klarälven till slutmålet där ni river flotten och lämnar tillbaka utrustningen.

Priser och avgångar

Period: 5 juni – 30 augusti 2024

Startdagar:
Onsdagar (5/6-28/8)
Fredagar (7/6-30/8)
Söndagar (23/6-18/8)

Startplats/tid: Kl. 14.30, på Klarälvens Camping, ca 2 timmar norr om Karlstad.
OBS! Det är viktigt att ni håller denna tid!

Timmerflotte 1 dygn (SEK/person)VuxnaBarn 3-15 årGrupper
Grundutrustning med boende i stuga “Ekonomi”23801190
Grundutrustning med boende i stuga “Budget”228011402130
Grundutrustning med boende i egen husvagn21801090

Grupper: Gruppriset gäller om ni är minst 10 personer som bokar tillsammans. Priset gäller per person oavsett ålder. Ni beräknas vara 5-6 personer per timmerflotte, varav minst två vuxna. OBS! Kom ihåg att det gäller andra bokningsvillkor för grupper än för privatpersoner.
Tillägg (SEK/person)VuxnaBarn 3-15 årGrupper
Avbeställningsskydd240120120
Kanot under timmerflottfärden490/kanot
En extra natt i Ekonomistuga300150
Slutstädning Ekonomistuga600/stuga
En extra natt i Budgetstuga230115180
Slutstädning Budgetstuga400/stuga
Sänglinne180180180

Kommer ni med egen husvagn ingår det el och två nätter på Klarälvens Camping. Notera att det inte fungerar med husbil, eftersom bilen står vid slutmålet för timmerflottfärden under natten.
Erbjudande: Under juni månad ingår en extra natt efter timmerflottfärden i vald kategori av stuga utan extra kostnad. Vill ni uppgradera boendet till en standardstuga med toalett och dusch? Priset är: 30 kr/person/natt. Välj ekonomistugan vid bokning och i rutan för ”kommentar till bokning” skriver du att ni gärna uppgraderar. Vi återkommer om möjligheten finns.

Krav

Minst 2 personer 18 år eller äldre per timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Arrangemanget måste förbokas. I samband med bokningen kan ett avbeställningsskydd tecknas. Allt deltagande sker på eget ansvar. Tillgång till eget fordon en förutsättning vid bokning av extra natt. Läs våra bokningsvillkor i samband med bokning.

Vanliga frågor
Får vi ta med hunden?

Ni får gärna ta med er hund, men ni måste tänka på följande:

– Ni måste hålla hunden kopplad vid vår mötesplats och på byggplatsen (om ni bokat en timmerflottfärd). Det är också viktigt att ni alltid har hunden under uppsikt på färden eftersom ni är i ett område där det finns vilda djur.
– Gör ni en längre tur (3-7 dygn) ingår det lokal transport. Om det är någon annan person som åker med i samma transport som är allergisk mot hundar får ni vara beredda att själva transportera er hund.
– Vissa hundar är väldigt känsliga för mygg. Det är inte mycket ni kan göra, men det är oftast inget problem när man är ute i kanoten eller timmerflotten, men kan vara ett bekymmer när ni går in till land för övernattning.
– Vi har inte flytvästar för hundar. Ta med en egen sådan om er hund behöver det.
– Det kan bli långa dagar på älven om ni åker timmerflotte eller paddlar kanot när hunden måste vara still. Men om hunden tycker om att simma är det oftast inget större problem.

Kan vi dricka vattnet i älven/sjöarna?

Vattnet kan bara drickas om det kokas. Vattnet går alltså bra att använda till all matlagning, kaffe, te etc. På längre turer (3-7 dygn) skickar vi med färskvattendunkar som ni kan fylla upp innan ni ger er iväg.

Det går också bra att diska med älv- eller sjövattnet. Tänk på att ha med miljövänligt diskmedel!

Var är vår start-(samlings)plats?

Beroende på vilket paket ni har bokat förekommer olika startplatser som också kan kallas samlingsplats. OBS! Om ni söker Vildmark i Värmland på google, eller någon annan söktjänst kommer ni till vårt kontor i Torsby. Härifrån startar INGA turer! På de resedokument som finns för just den tur ni bokat framgår var ni startar turen. Det brukar finnas i slutet på resedokumentet.

Hur gör vi om vi vill fiska?

Det går fint att försöka fiska på alla våra olika turer, men ni måste ha fiskekort. Vi säljer fiskekort på startplatsen för alla turer utom kanotturer som startar i Torsby (Röjdån och Rottnan). Startar ni er kanotpaddling i Torsby så köper ni fiskekort på ”ifiske.se”. Sök efter Lekvattnets FVOF för Rottnan. Sök efter Velens FVOF för Röjdån.

Är det mycket mygg?

Mygg är det alltid. Hur mycket beror på hur torrt, varmt och blött det är/har varit. En kraftig vårflod med efterföljande värme ger mycket mygg. Det är dock väldigt sällan som det är myggor ute på älven. Det är framför allt i land och på kvällen myggen kommer fram. Myggmedel och täckande kläder är bästa skyddet. Myggen bär inte på någon smitta, vad vi hittills vet.

Går det att åka med tåg och buss till er?

Till de flesta paket kan ni åka med buss alt. tåg från Karlstad till våra startplatser. Allt beror på vilket paket ni bokat och vilken dag. Ska ni tex starta er kanotpaddling eller timmerflottfärd en lördag eller söndag i Gunnerud, så finns det ingen buss som går till Gunnerud på helgdagar. Men då kan vi hämta er vid busshållplatsen i Sjögränd (strax söder om Gunnerud). Ni måste meddela oss och vi gör det utan kostnad om ni kommer med den bussanslutning som är närmast starttiden för er bokade tur.

Sagt av våra gäster

Flottfärden är fysisk, avkopplande och samarbetsprövande.
Timmerflotte
Välorganiserat, kunnig personal och vacker natur. Var riktigt trött efter två dagar, men gör gärna om det!
Timmerflotte
Fantastisk upplevelse för vänner, kollegor eller familjer. Utmärkt personal, material och campingplatser.
Timmerflotte
Det hade varit lite bra med lite mer tips om landstigningen och bästa taktik just vid Gunnerud.
Timmerflotte
Att få bygga sin egen farkost och sen färdas på den flera dagar var ju en otrolig upplevelse. Det känns som något alla människor skulle må väl av att få uppleva.
Timmerflotte
Fantastiskt sätt att bevara traditioner.
Timmerflotte
Kommer helt sikkert igen med nogle som er bedre forberedt.
Timmerflotte
Det var hjernedødt hårdt at bygge tømmerflåden med 4 børn om benene. Med 6 tons tømmer der skulle slæbes 60m. Men vi fik os en oplevelse for livet.
Timmerflotte
Bygga var oväntat intressant utifrån familjeperspektiv. Vi fick göra nått nytt ihop, det gick så bra att samarbeta och detta gick lätt. Det stärkte oss som par och familj!
Timmerflotte

Andra populära paket

2015-Jonathan-Steffens-Tf-pa-alven-Tf4Tf7-1

TIMMERFLOTTE 4 DYGN

Detta alternativ på 4 dygn är populärast, men turen är precis lika tuff som den längre expeditionen på en vecka. Det är verkligen ett oförglömligt äventyr, men det kommer också att vara en utmaning på flera plan. Det är fysiskt krävande att bygga flotten och kan även kräva att man får ta i ordentligt under själva färden om/när man stöter på sandbankar, stenar, bakvatten mm. under resans gång. I kontrast till detta finns det få saker som är mer avkopplande och rogivande än när flotten ljudlöst glider fram genom den mäktiga Klarälvdalen. Då har ni tid att ta in nuet.

IMG_2950

TIMMERFLOTTE 2 NÄTTER

Första kvällen tältar ni på Klarälvens Camping och kanske passar på att hyra vår vedeldade bastu. Nästa morgon bygger ni er egen timmerflotte av stockar och rep. Ni flyter med iväg och slår läge längs vägen för att avsluta äventyret på tredje dagen.

Pia Ottosen 1

KANOT PÅ KLARÄLVEN

På Klarälven har det flottats timmer, gått roddtransporter från järnbruken i ena riktningen samt spannmål och andra förnödenheter i andra riktningen, ångbåtar som både bogserat pråmar och kört passagerare. Under 1800-talet var trafiken intensiv på Klarälven. Annat är det idag; enbart några enstaka små fiskebåtar med motor, timmerflottar som flyter med strömmen samt kanoter/kajaker och en och annan SUP.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KANOT PÅ RÖJDÅN

Röjdån rinner fram i en vacker dalgång med Östmark i norr och Torsby i söder. Svedjefinnarna bodde i skogsområdena på höjderna och svenskarna bodde nere i den bördigare dalgången. På 1800-talet upptäcktes koppar i berggrunden väster om sjön Kläggen. Östmark var betydligt större än Torsby och till och med större än Karlstad i mitten på 1800-talet. 1865 hade man nästan 5600 invånare (idag knappt 900).

EN VILDMARKSUPPLEVELSE SKAPAR GEMENSKAP OCH TEAMBUILDING

Skapa minnen för livet tillsammans. En timmerflottfärd passar företag, privatpersoner, lag, kick-off, skolklasser, konfirmationsgrupper med mera. Att delta i vildmarksaktiviteter innebär både fysiska och mentala utmaningar. Dessa utmaningar kan hjälpa till att skapa samhörighet och gemenskap. De kräver samarbete för att tillsammans nå målen. Oavsett vilken grupp du tillhör erbjuder vi upplevelser som främjar teambuilding, gemenskap samt hjälper till att förbättra samarbetet och kommunikationen i gruppen.