Boende

Släng av er strumporna och går barfota i gräset. Luta er tillbaka och njut av naturen. Värmland är ett fantastiskt landskap fyllt av äventyr och utmaningar eller lugn och ro. Här finns alltid naturen nära, inte minst genom Klarälven som slingrar sig fram genom hela landskapet och mynnar ut i Vänern. Vad passar bättre än att bo på vår camping som ligger alldeles vid Klarälven!

  • check_circle Kul för både barn och vuxna
  • check_circle Vandringsleder i närheten
  • check_circle Mysiga stugor

Längtar du efter en paus från vardagen?

VÅRA OLIKA BOENDEN HAR ÄVENTYRET RUNT KNUTEN

2021-Camilla Classon-Området Kcy-8

KLARÄLVENS CAMPING

Detta är campingen där gränsen till grannen inte är så tydlig, gräset är fyllt av maskrosor, björkarna börjar att ge lite skugga, vattnet i älven är kallt och klart. Du får ”bara vara”, fiska, vandra eller du kan under några sommarveckor vara med och uppleva naturen ännu mer genom Vildmark i Värmlands timmerflottfärder, kanotturer, bäversafari, mm. På hösten är den perfekt belägen nära skogen med bär och svamp. På vintern är det många som förlänger sin vintersemster genom att övernatta en natt på väg till fjällen. Det är bara två timmar från Sälen och Trysil.

2021-Lina Maria Söderqvist-Vildmarksbyn-kojor-6

VILDMARKSBYN EDEN

Vildmarksbyn Eden är ett unikt vildmarksboende mitt i skogen. Hör du bruset från forsen? Ser du lågorna från den öppna elden? Känner du smaken av blåbär och lukten av skogen? Låt stillheten infinna sig och njut av vildmarken som omger dig. Vildmarksbyn Eden erbjuder vildmarksliv från morgon till kväll.

vyveranda_7755

ÅNGRIKE VANDRARHEM

Alldeles vid Frykens strand i Oleby (Torsby) ligger detta lilla vandrarhem med 6 rum. Förutom rummen finns det två toalettrum med dusch samt ett gemensamt kök. Det finns även en stor altan med vacker utsikt.

Sagt av våra gäster

Lätt att hitta, bra skyltat. Bra information inför vistelsen. Skönt med parkering precis utanför. Fanns vattenkokare och allt annat vi behövde.
Klarälvens Camping
Super mysigt ställe som ligger mitt i skogen. Fantastisk utsikt, mysiga timmerstugor och bra värdar.
Vildmarksbyn Eden
Det fanns det vi behövde för en natt, bra alternativ till en övernattning, stugorna lämpar sig bäst på vår, sommar och höst
Klarälvens Camping
Sköna sängar fast svårt att komma upp till överslafen.
Klarälvens Camping
Små stugor med det man behöver för en natt. Fräscht.
Klarälvens Camping
Skogen är så lugn och det gemensamma området är mysigt, underbart om man gillar att vara utomhus!
Vildmarksbyn Eden
Wow, fantastiskt. Glöm sökningarna du gjorde på internet. Stanna här. Väldigt speciell.
Vildmarksbyn Eden
Vore bra med extra kuddar.
Klarälvens Camping
Bekväm övernattning och bra service via telefon.
Klarälvens Camping
Vi bodde i en 4-manna stuga med dusch. Väldigt mysig stuga med veranda. Bemötande var varmt och vi fick information om vilka smultronställen som man inte får missa. Dag 2 så byggdes det timmerflottar som vi gick ned och tittade på. Väldigt uppskattat att det är grunt en bra bit ut i Klarälven på campingen så att vi kunde släppa barnen lösa. Vi kommer definitivt att återkomma hit. Tack för en bra vistelse!
Klarälvens Camping
Skulle definitivt rekommendera det och skulle gärna besöka det igen 🙂
Vildmarksbyn Eden
Bra med egen dusch i stugan!
Klarälvens Camping
Vanliga frågor
Får vi ha hund på Klarälvens Camping?

Hundar är välkomna till Klarälvens Camping. Hunden ska vara kopplad på området och hänsyn måste visas till andra gäster och personal på Klarälvens Camping.

Kan man ladda bilen på campingen?

Vi har tyvärr ingen laddstolpe på Klarälvens Camping. Ni kan ladda bilen ca 300 m från campingen vid korsningen E45/62.

Måste vi städa stugan?

Om ni inte hyr städningen av oss städar ni själva före avresan. I stugan finns en anvisning om vad vi förväntar oss av en städning. Städutrustning hittar ni i stugan.

Finns det mat på campingen?

Vi har tyvärr varken restaurant eller kafé på Klarälvens Camping. Ca 300 m från campingen hittar ni Mac45, en bensinmack med snabbmat och luncherbjudande. Fråga gärna oss i receptionen efter ytterligare förslag på restauranger och kaféer lite längre bort.

Vad kan man göra på campingplatsen?

Klarälvens Camping ligger direkt vid Klarälvens strand som bjuder på ett dopp. På området har vi en bastu som ni kan hyra samt en lekplats och gott om plats för lek och spel. När receptionen är öppen har ni också tillgång till samlingssalen där det finns TV och bord som ni kan sitta runt ifall vädret kräver det. Det finns flera eldstäder på området, fråga oss gärna efter en grill att låna. Ni kan fiska i Klarälven eller i sjön alldeles bredvid campingen (Put and take). OBS! Fiskekort krävs. Självfallet kan ni även boka någon av våra aktiviteter i mån av plats. Fråga i receptionen efter timmerflottfärder, kanotturer eller bäversafari.

Är vi helt själva i Vildmarksbyn Eden?

Vildmarksbyn Eden har plats för max 3 sällskap samtidigt som består av max 5 personer vardera. Samtliga bokade gäster har tillgång till gemensamma ytrymmen som storstugan, bastu och uteköket. I mån av plats har ni också möjlighet att boka hela anläggningen.
När ni anländer kommer ni möta vår värdinna som visar er runt och ger er all nödvändig information. Hon visar och berättar allt ni ska tänka på vid eldning, diskning mm och ni kan såklart ställa frågor. När ni känner er trygga fortsätter ni vistelsen på egen hand.

Kan jag ha hund på Vildmarksbyn?

Absolut, vi tycker det är fantastiskt att era hundar följer med på vildmarksupplevelsen. Det som är viktigt är att hunden är på koppel eller under konstant uppsikt då det finns gott om vilda djur i området.

Som besökare plockar du självklart upp bajs efter din hund samt ser till att den ej stör andra gäster på anläggningen.

Kan man dricka vattnet vid Vildmarksbyn?

Det finns inget rinnande vatten på vildmarksbyn utan du hämtar vatten ur älven eller tar med vatten själv. Du kan välja att koka vattnet innan du dricker det .Det går även bra att använda vattnet i älven till matlagning samt diskning. Diskmedel finns i uteköket.

Camping, husvagn, husbil, tält, stugor, vildmarkskoja, vandrarhem

Låt oss hjälpa er att hitta det perfekta boendet för er nästa resa till Värmland! När ni semestrar i Värmland kan ni välja många olika boenden. Antingen väljer ni vildmarksbyn, där själva boendet i vildmarkskojor är upplevelsen, eller också väljer ni vår camping eller vandrarhem där ni bor i närheten av naturupplevelser. Tält är det perfekta sättet om man vill komma naturen riktigt nära. Speciellt om ni väljer att samtidigt paddla kanot eller åka timmerflotte.