Oförglömlig upplevelse

Timmerflotte på Klarälven

Gillar du att vara ute i naturen? Tycker du det är spännande och utmanande med en aktivitet som inte är helt tillrättalagd? Gillar du fysisk aktivitet? Vill du göra upplevelser tillsammans med partnern, vänner, familjen?

I så fall är timmerflottfärd på Klarälven det perfekta alternativet för dig! Vi erbjuder en unik upplevelse där ni bygger er egen flotte av stockar och rep. Ni glider fram på Klarälven och upplever den värmländska naturen. Vi erbjuder ett antal olika paket. Ni kan välja att vara ute under en dag, ett dygn eller någon av våra längre turer med övernattning i tält.

Zweden-Varmland-TimberRafting-BjornSnelders-17

TIMMERFLOTTE 7 DYGN

Timmerflottfärden passar er som gillar att vara ute i naturen. Ni som tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd. Ni som gillar fysisk aktivitet. Ni genomför turen på egen hand, lägger själva upp era dagsetapper utifrån de förutsättningar som råder vid ert besök. Timmerflotten blir ert ”hem”. Ni lever med älvens rytm.

2015-Jonathan-Steffens-Tf-pa-alven-Tf4Tf7-1

TIMMERFLOTTE 4 DYGN

Detta alternativ på 4 dygn är populärast, men turen är precis lika tuff som den längre expeditionen på en vecka. Det är verkligen ett oförglömligt äventyr, men det kommer också att vara en utmaning på flera plan. Det är fysiskt krävande att bygga flotten och kan även kräva att man får ta i ordentligt under själva färden om/när man stöter på sandbankar, stenar, bakvatten mm. under resans gång. I kontrast till detta finns det få saker som är mer avkopplande och rogivande än när flotten ljudlöst glider fram genom den mäktiga Klarälvdalen. Då har ni tid att ta in nuet.

IMG_2950

TIMMERFLOTTE 2 NÄTTER

Första kvällen tältar ni på Klarälvens Camping och kanske passar på att hyra vår vedeldade bastu. Nästa morgon bygger ni er egen timmerflotte av stockar och rep. Ni flyter med iväg och slår läge längs vägen för att avsluta äventyret på tredje dagen.

20150722-DSC_6881

TIMMERFLOTTE 1 DYGN

Att bygga och åka på sin egen timmerflotte är ett äventyr oavsett om man bara är ute en kort eller lång tur. I denna upplevelse bygger ni er timmerflotte första dagen. Efter att antal timmar är ni klara och förtöjer flotten vid strandkanten. Nästa dag flyter ni iväg på den mäktiga Klarälven. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten, sandbankar mm.

Vildmark Värmland - Klarälvens CampingFoto: Tommy Pedersen070-3046086

TIMMERFLOTTE 1 DAG

En dag, det brukar de flesta ha tid med, men ha i åtanke att det är en riktigt tuff och upplevelserik dag, där ni både bygger, åker och river er timmerflotte. Man brukar behöva hela dagen. De flesta är inte iland förrän kvällen gör sig påmind. Ta med rejält med mat för hela dagen/kvällen och ett ombyte med kläder. Sträckan ni åker är ca 10 km och strömmen i Klarälven för er framåt. Ni hinner få en smak av den unika timmerflottfärden.

2017-Camilla-Classon-Tf-i-land-7

TIMMERFLOTTE ALL INCLUSIVE

Den bästa kombinationen för dig som vill ha en äkta naturupplevelse i kombination med lite ”lyx”. Detta äventyr på Värmlands pulsåder, Klarälven, kommer att ge er oförglömliga minnen och unika upplevelser.