Timmerflotte All Inclusive

En timmerflottfärd när den är som bäst!

 • nest_eco_leaf En unik upplevelse med din egenbyggda timmerflotte
 • nest_eco_leaf Utmanande men ändå rofyllt
 • nest_eco_leaf Ekoturismmärkt med Nature´s Best

Timmerflottfärd All Inclusive – 3 dygn

Den bästa kombinationen för er som vill ha en äkta naturupplevelse i kombination med lite ”lyx”. Lägerplatserna är förutbestämda och middagarna serveras antingen ute över elden eller i er stuga. Ni gör fortfarande själva färden på älven på egen hand och ni får givetvis vara med och bygga er egen flotte av stockar och rep, men vi fixar resten! 

DCIM101GOPROGOPR6150.
IMG_3959
SCH4329
2016 NSV11 Rafting (28)
Zweden-Varmland-TimberRafting-BjornSnelders-14
2016 NSV11 Rafting (8)
SAMSUNG CAMERA PICTURES
IMG_4154

Vad ingår i paketet?

cabin Två nätter i stuga, lakan, handduk, slutstädning
camping En natt i tält, sovsäck, liggunderlag
restaurant Mat för hela vistelse, köksutrustning
support Grundutrustning
emoji_people Instruktör vid starten, på byggplatsen samt på lägerplatsen
local_parking Parkering av fordon, lokal transport

Saker som ni behöver ta med

 • Kläder som passar för växlande väder inklusive regnkläder och ett komplett ombyte. Handskar samt sandaler som tål vatten eller gamla gympaskor för bygget av timmerflotten.

Grundutrustningen innehåller: Timmer, rep, paddlar, förvaringslåda, störar, flytvästar, livboj, presenning, plåt för spritkök, förbandslåda, hink, sopsäckar, toalettpapper, toalettspade, färskvattendunkar, topografisk karta, kanot (kan vara en candensare eller sit-on-top kajak), byggintroduktion, instruktör första och andra dagen samt på morgonen och kvällen i samband med lägerplatsen, information om turen både innan ankomst och på Klarälvens Camping.

När timmerflotten är färdigbyggd så blir ytterligare lådor (replådorna) tomma som ni kan använda för er utrustning.

Transporten av er och all er utrustning (dock ej stora egna föremål som kanoter/kajaker, cyklar mm) från Klarälvens Camping till byggplatsen ingår. Under tiden som ni är ute och åker timmerflotte, kan ni som kommer med egen bil ha denna parkerad utan kostnad vid slutmålet.

Att just bygga sin ”egen timmerflotte” är en mycket stor del av upplevelsen på Klarälven.

 • Flyt fram i älvens takt.
 • Gör nya upplevelser tillsammans.
 • Förena äventyr med komfort!

Detta äventyr på Värmlands pulsåder, Klarälven, kommer att ge er oförglömliga minnen och unika upplevelser. Att timmerflotta är mer äventyrligt än många tror, men innebär också fullständig avkoppling från vardagen. Att leva i nuet får en ny betydelse när du färdas på älven. Nya utmaningar väntar bakom varje krök… Det gäller att vara vaksam samtidigt som ni kopplar av. Två nätter bor ni i stuga, en natt i tält. Frukost samt middagarna arrangerar vi tillsammans med er på platserna för övernattning. Lunch och fika får ni med ombord och äter när det passar er.

Hur går det till?

Dag 1:  

 • Från kl. 15.00 checkar ni in i stugan på Klarälvens Camping.
 • Kl. 17.00 ses vi vid älven, ni får information om Klarälven, byggtekniken och allemansrätten.
 • På kvällen lagar ni ”kolbullar” över öppen eld.
 • Ni övernattar i stugan på Klarälvens Camping.

Dag 2:

 • Ni transporteras till byggplatsen.
 • Ni bygger er egen timmerflotte.
 • Ni ger er iväg med timmerflotten.
 • Vi möts igen vid platsen där ni övernattar. Ni är med och lagar middag över öppen eld.
 • Ni övernattar i tält.

Dag 3:

 • Vi ordnar frukosten vid lägerplatsen.
 • Ni ger er iväg med timmerflotten igen.
 • På eftermiddagen anländer ni på Klarälvens Camping.
 • Middagen väntar i stugan på er.
 • Ni övernattar i stugan på Klarälvens Camping.

Dag 4:

 • Frukost hittar ni i stugan.
 • Ni åker sista sträckan på timmerflotten.
 • Ni anländer vid slutmålet Björkebo.
 • Ni river timmerflotten.
 • Ni lämnar tillbaka den hyrda utrustningen.
 • Ni är redo för nya äventyr.

Priser och avgångar

Startdagar 2024: Tisdagar 11/6, 18/6, 25/6, 2/7, 9/7, 13/8, 3/9
Starttid och plats:  Incheckning mellan 15.00 – 17.00 på Klarälvens Camping, ca 140 km norr om Karlstad.

Om ni är minst 4 personer kan vi ev. erbjuda detta paket andra tidpunkter. Återkom i så fall med önskat datum så ska vi se om vi kan ordna det.

Timmerflottfärd All inclusive (SEK/person)VuxnaBarn 3-15 år
Grundutrustning13.90011.120
Avbeställningsskydd240120

Krav

Minst 2 personer 18 år eller äldre per timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Arrangemanget måste förbokas. I samband med bokningen kan ett avbeställningsskydd tecknas. Allt deltagande sker på eget ansvar. Läs våra bokningsvillkor i samband med bokning.

Vanliga frågor
Får vi ta med hunden?

Ni får gärna ta med er hund, men ni måste tänka på följande:

– Ni måste hålla hunden kopplad vid vår mötesplats och på byggplatsen (om ni bokat en timmerflottfärd). Det är också viktigt att ni alltid har hunden under uppsikt på färden eftersom ni är i ett område där det finns vilda djur.
– Gör ni en längre tur (3-7 dygn) ingår det lokal transport. Om det är någon annan person som åker med i samma transport som är allergisk mot hundar får ni vara beredda att själva transportera er hund.
– Vissa hundar är väldigt känsliga för mygg. Det är inte mycket ni kan göra, men det är oftast inget problem när man är ute i kanoten eller timmerflotten, men kan vara ett bekymmer när ni går in till land för övernattning.
– Vi har inte flytvästar för hundar. Ta med en egen sådan om er hund behöver det.
– Det kan bli långa dagar på älven om ni åker timmerflotte eller paddlar kanot när hunden måste vara still. Men om hunden tycker om att simma är det oftast inget större problem.

Kan vi dricka vattnet i älven/sjöarna?

Vattnet kan bara drickas om det kokas. Vattnet går alltså bra att använda till all matlagning, kaffe, te etc. På längre turer (3-7 dygn) skickar vi med färskvattendunkar som ni kan fylla upp innan ni ger er iväg.

Det går också bra att diska med älv- eller sjövattnet. Tänk på att ha med miljövänligt diskmedel!

Var är vår start-(samlings)plats?

Beroende på vilket paket ni har bokat förekommer olika startplatser som också kan kallas samlingsplats. OBS! Om ni söker Vildmark i Värmland på google, eller någon annan söktjänst kommer ni till vårt kontor i Torsby. Härifrån startar INGA turer! På de resedokument som finns för just den tur ni bokat framgår var ni startar turen. Det brukar finnas i slutet på resedokumentet.

Hur gör vi om vi vill fiska?

Det går fint att försöka fiska på alla våra olika turer, men ni måste ha fiskekort. Vi säljer fiskekort på startplatsen för alla turer utom kanotturer som startar i Torsby (Röjdån och Rottnan). Startar ni er kanotpaddling i Torsby så köper ni fiskekort på ”ifiske.se”. Sök efter Lekvattnets FVOF för Rottnan. Sök efter Velens FVOF för Röjdån.

Är det mycket mygg?

Mygg är det alltid. Hur mycket beror på hur torrt, varmt och blött det är/har varit. En kraftig vårflod med efterföljande värme ger mycket mygg. Det är dock väldigt sällan som det är myggor ute på älven. Det är framför allt i land och på kvällen myggen kommer fram. Myggmedel och täckande kläder är bästa skyddet. Myggen bär inte på någon smitta, vad vi hittills vet.

Går det att åka med tåg och buss till er?

Till de flesta paket kan ni åka med buss alt. tåg från Karlstad till våra startplatser. Allt beror på vilket paket ni bokat och vilken dag. Ska ni tex starta er kanotpaddling eller timmerflottfärd en lördag eller söndag i Gunnerud, så finns det ingen buss som går till Gunnerud på helgdagar. Men då kan vi hämta er vid busshållplatsen i Sjögränd (strax söder om Gunnerud). Ni måste meddela oss och vi gör det utan kostnad om ni kommer med den bussanslutning som är närmast starttiden för er bokade tur.

Sagt av våra gäster

Att få bygga sin egen farkost och sen färdas på den flera dagar var ju en otrolig upplevelse. Det känns som något alla människor skulle må väl av att få uppleva.
Timmerflotte
Det hade varit lite bra med lite mer tips om landstigningen och bästa taktik just vid Gunnerud.
Timmerflotte
Fantastiskt sätt att bevara traditioner.
Timmerflotte
Fantastisk upplevelse för vänner, kollegor eller familjer. Utmärkt personal, material och campingplatser.
Timmerflotte
Kommer helt sikkert igen med nogle som er bedre forberedt.
Timmerflotte
Välorganiserat, kunnig personal och vacker natur. Var riktigt trött efter två dagar, men gör gärna om det!
Timmerflotte
Det var hjernedødt hårdt at bygge tømmerflåden med 4 børn om benene. Med 6 tons tømmer der skulle slæbes 60m. Men vi fik os en oplevelse for livet.
Timmerflotte
Flottfärden är fysisk, avkopplande och samarbetsprövande.
Timmerflotte
Bygga var oväntat intressant utifrån familjeperspektiv. Vi fick göra nått nytt ihop, det gick så bra att samarbeta och detta gick lätt. Det stärkte oss som par och familj!
Timmerflotte

Andra populära paket

2015-Jonathan-Steffens-Tf-pa-alven-Tf4Tf7-1

TIMMERFLOTTE 4 DYGN

Detta alternativ på 4 dygn är populärast, men turen är precis lika tuff som den längre expeditionen på en vecka. Det är verkligen ett oförglömligt äventyr, men det kommer också att vara en utmaning på flera plan. Det är fysiskt krävande att bygga flotten och kan även kräva att man får ta i ordentligt under själva färden om/när man stöter på sandbankar, stenar, bakvatten mm. under resans gång. I kontrast till detta finns det få saker som är mer avkopplande och rogivande än när flotten ljudlöst glider fram genom den mäktiga Klarälvdalen. Då har ni tid att ta in nuet.

IMG_2950

TIMMERFLOTTE 2 NÄTTER

Första kvällen tältar ni på Klarälvens Camping och kanske passar på att hyra vår vedeldade bastu. Nästa morgon bygger ni er egen timmerflotte av stockar och rep. Ni flyter med iväg och slår läge längs vägen för att avsluta äventyret på tredje dagen.

IMG_0979

KANOT PÅ ROTTNAN

Rottnan slingar sig fram i det som kallas Finnskogen. Finska svedjebönder kom hit under 1500- och 1600-talet och bosatte sig. De brände ner skogen för att odla en speciell sorts råg och kunde på så sätt överleva. Lokalt ansågs skogen alldeles för oländig. Än idag finns finngårdar, finska ortnamn och traditionella maträtter kvar.

Pia Ottosen 1

KANOT PÅ KLARÄLVEN

På Klarälven har det flottats timmer, gått roddtransporter från järnbruken i ena riktningen samt spannmål och andra förnödenheter i andra riktningen, ångbåtar som både bogserat pråmar och kört passagerare. Under 1800-talet var trafiken intensiv på Klarälven. Annat är det idag; enbart några enstaka små fiskebåtar med motor, timmerflottar som flyter med strömmen samt kanoter/kajaker och en och annan SUP.

Lämna komfortzonen

Alla har vi vår komfortzon som vi känner oss trygga i och som vi i vår vardag sällan vågar lämna. Den skyddar oss och gör att vi kan rikta vår uppmärksamhet åt all det viktiga i det vardagliga livet. Men det kan vara värdefullt att emellanåt lämna sin trygga zon för att berikas med nya erfarenheter och utvecklas personligen. Under en timmerflottfärd kommer ni möta nya och okända problem, tillägget ”All inclusive” gör samtidigt att ni inte står helt ensamma mitt i naturen.