Klarälven

Klarälven 6 dygn (100 km) eller 3 dygn (50 km)

De sträckor på Klarälven som vi erbjuder är helt utan kraftverk och utan forsar. Klarälven förflyttar varje år flera tusen ton sand. En fantastiskt ren och fin sand som gör att du ibland känner det som om du befann dig i ett sandparadis. En idealisk kanottur för hela familjen. Ni paddlar på egen hand, men för att göra det smidigt för er samtidigt som vi tänker på vår miljö samordnas transporterna. Det går bra att åka länsbuss från Karlstad till samlingsplatsen alt. ni ställer ert fordon vid samlingsplatsen och vi transporterar er därifrån till startplatsen. Ni paddlar på Klarälven tillbaka till samlingsplatsen.

Klarälven rinner genom hela Värmland, från norr till söder. Med sina mäktiga meanderbågar utgör den ett betydande inslag i det Värmländska landskapet. Vattnet strömmar lugnt och landskapet skiftar från branta dalsidor till flackare kulturlandskap.

OBS! Väljer ni 3-dygnspaketet kan ni genomföra detta utan att bo i tält. Det finns campingplatser med stugor på lagom avstånd längs älven, där ni kan boka ert boende. Vi informerar er om vilka campingplatserna är och ni tar själva kontakt med dem ang. övernattning.