icon

Skolresa i Vildmarken

Styr skolresan mot vildmarken! Att resa med klassen är inte bara roligt, det är också en berikande upplevelse som knyter viktiga vänskapsband mellan klasskompisarna. En skolresa kan också vara ett fint minne att avsluta ett lärorikt läsår med.

Det bästa tipset för skolresan

En skolresa ska vara både bildande, rolig och något av ett äventyr. Vildmark i Värmland är experter på äventyr. Vår erfarenhet säger att utmaningen att bygga en flotte tillsammans är en upplevelse ingen elev glömmer. Uppgiften kräver att alla samarbetar och lyssnar på varandra. För att bygga en sjöduglig flotte krävs metodik, uppmärksamhet och lite mod. Att få åka ut på älven med en egenbyggd flotte kryddar ofta äventyret med känslor av extra stolthet och självkänsla.

Det är en utmaning att bygga tillsammans, en aktivitet som passar alla oavsett ålder - men speciellt triggar engagemang och glädje för ivriga, energifyllda barn och ungdomar. Uppleva något helt nytt i en spännande miljö, lär känna varandra och testa era färdigheter i vildmarken!

Kom nära naturen på äventyr i Sveriges vildmark

Man behöver inte åka så långt för spänning och äventyr! Värmlands vildmark ligger 1,5 timmar från Karlstad, 4 från Göteborg och 4,5 från Stockholm.

Värmland har en lång historia av äventyrare. Hällkistor, rösen och andra fornlämningar finns utspridda i landskapet. På medeltiden levde värmlänningarna på boskap där smör var en viktig vara och oxen människans bästa vän.

Våra äventyr är inspirerade av Värmlands flottare. Flottarna var de som arbetade med att flotta timmer på Klarälven. Så sent som 1991 flottades timmer på Klarälven. Det var då den sista älven med traditionell timmerflottning i Sverige.

Våra aktiviteter sker i princip alltid utomhus, så att uppleva den vackra värmländska naturen är svårt att undvika. Njut av dofterna, ljuden av fågelsång och den friska luften. Näromgivningen stoltserar med berg, sjöar och riktig svensk barrskog. Klarälven, som är den sydligaste av de nordsvenska älvarna är troligen är döpt efter det klara vattnet.

Tack vare allemansrätten får du vistas i skog och mark i Sverige så länge du inte förstör eller skräpar ner. Var också försiktig så du inte skrämmer eller stör djuren.

Färdiga förslag på upplägg till er skolresa

Ibland är det svårt att bestämma sig för en skolresa, kanske undrar ni hur allt ska hinnas med. Våra paket innehåller allt som ska finnas i ett riktigt äventyr, redan planerat.

Åk två eller tre dagar och välj mellan paketen som ni hittar här. Dagarna är väl planerade i förväg, det hinns med mycket på ett par dagar i vildmarken.

Ta med egen mat eller beställ helpension. Ni bjuds på enklare korv med bröd vid ankomstdagen.

Aktiviteter på skolresan

Förutom att bygga och åka flotte finns andra aktiviteter att välja på. Att paddla kanot är inte så simpelt som det kanske verkar. Här krävs teknik, fokus och samarbete. För den äventyrligare klassen utmanar vi med en äventyrsbana. Ta er fram genom naturen via linbana och Burmabro. I äventyrsbanan får ni uppleva naturen samtidigt som sinnena utmanas.

Om ni väljer att bygga och åka flotte finns goda möjligheter för bad. Att åka flotte på Klarälven är ett fantastiskt sätt att utforska djur- och naturlivet, vilket i sig bjuder in till spontana aktiviteter.

Varmt välkomna!

Läs mer om våra paket för skolklasser här 

Få ut mer av din timmerflottfärd eller kanottur. Boka vår “Grundkurs i friluftsliv”! Tillägget visas vid varje tur där kursen finns som tillval.
Vecka Söndagar från 23/6 - 18/8 2019 Boka nu
En kort timmerflottfärd med 2 övernattningar i tält!
Vecka Alla helger i juni. Välkommen med din bokning! Boka nu
Icon

Vildmark Värmland - Vildmarksupplevelser i Sverige

Sveriges alla skogar, sjöar, älvar och berg erbjuder enastående möjligheter till ett rikt och varierat friluftsliv. Vårt avlånga land sträcker sig genom flera klimatzoner vilket ger varje landsdel sin specifika karaktär vad det gäller växtlighet och djurliv. Från Norrlands storslagna fjäll och myrmarker till södra Sveriges böljande landskap.

Få platser kan dock erbjuda lika bra förutsättningar till upplevelser i naturen som Värmland. Detta skogslän där trolska tjärnar, den mäktiga Klarälven, slingrande skogsälvar, blånande berg och Vänern med dess skärgård bildar ett Sverige i miniatyr. Här är det nära till oförglömliga upplevelser i naturen där timmerflottfärd på Klarälven är något alldeles speciellt. Välkommen att uppleva vildmark i Värmland!