Timmerflotte på Klarälven: Äventyret väntar

Har du barnasinnet kvar?

Timmerflottfärden passar Er som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Denna flottfärd blir ett äventyr och en upplevelse som ni aldrig glömmer!

Det är framför allt vattennivån i älven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind har givetvis inverkan. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 - 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr i form av stenar, sandbankar, bakvatten mm. Ett stort äventyr är att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt att få den två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.

Något för alla

Alla människor har en bekvämlighetszon. För att utvecklas som människa och nå framgång behöver vi utmana oss själva och vår rädsla för obekväma situationer. Att uppleva naturen kan vara en utmaning för många, men det är som en av våra medarbetare sa: " Det är avskalat, kallt, uppfriskande, varmt och gemytligt på en och samma gång".