Timmerflotte på Klarälven: Äventyret väntar

Är du redo för ett äventyr?

Gillar du att vara ute i naturen? Tycker du det är spännande och utmanande med en aktivitet som inte är helt tillrättalagd? Gillar du fysisk aktivitet? I så fall är timmerflottfärd på Klarälven det perfekta alternativet för dig! Du och ditt resesällskap kommer att sättas på prov. Tillsammans kommer ni få lösa situationer som uppstår. Ni kommer kämpa tillsammans. Ni kommer njuta tillsammans. Ni kommer ta beslut tillsammans. Ni kommer att dela upplevelsen tillsammans. Hur den upplevelsen blir kan vare sig ni eller vi säga på förhand. Det enda vi kan utlova är en upplevelse som ni aldrig glömmer!

Det är framför allt vattennivån i älven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind spelar roll. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 - 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr. Det kan vara stenar, sandbankar, bakvatten, träd mm. En stor utmaning är att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt att få den två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.

Något för alla?

Alla människor har en bekvämlighetszon. För att utvecklas som människa väntar nya erfarenheter på oss. Det gäller bara att vi vågar. Vi behöver utmana oss själva och vår rädsla för obekväma situationer. Att uppleva naturen kan vara en utmaning för många. Det är lätt att hitta ursäkter, för naturen är oförutsägbar. Det kan regna. Det är myggor och småkryp. Det är ömsom kallt och ömsom varmt. Det blåser. Det är vindstilla. Att vistas ute i naturen sätter oss på prov, eftersom vi inte har de bekvämligheter vi vant oss vid. Det vi kanske glömt är att naturen också bjuder på en rad vackra vyer, unikt djurliv och intressanta detaljer. Det är färger, former, dofter, fågelsång mm som bara finns där. Forskningen visar på att ”naturen har en förmåga att minska vår stress och få oss att glömma våra vardagsbekymmer. Vi blir friskare av att vistas ute i naturen och mår bättre” (Naturresursinstitutet). Vad väntar vi på? – Välkomna in i naturen!