Åka flotte på Klarälven - en unik och rolig aktivitet i naturen

Är du redo för ett äventyr?

Gillar du att vara ute i naturen? Tycker du det är spännande och utmanande med en aktivitet som inte är helt tillrättalagd? Gillar du fysisk aktivitet? Vill du göra upplevelser tillsammans med partnern, vänner, familjen? I så fall är flottfärd på Klarälven det perfekta alternativet för dig! Vi erbjuder en unik upplevelse där ni bygger er egen timmerflotte av stockar och rep, för att åka med Klarälvens ström och bland annat uppleva den värmländska naturen. Hos oss hittar ni olika paket. Ni kan välja att vara ute under en dag, ett dygn eller våra längre paket med övernattning i tält från 2 nätter till 7 nätter.

Åka flotte på Klarälven är en minnesvärd aktivitet att göra tillsammans!

Du och ditt resesällskap kommer att sättas på prov. Tillsammans kommer ni få lösa situationer som uppstår. Ni kommer kämpa tillsammans. Ni kommer njuta tillsammans. Ni kommer ta beslut tillsammans. Ni kommer att dela upplevelsen tillsammans. Hur den upplevelsen blir kan vare sig ni eller vi säga på förhand. Det enda vi kan utlova är en upplevelse som ni aldrig glömmer!

Hur bygger man en timmerflotte?

Det är en utmaning att bygga er egen flotte, men när ni fått ihop den kan vi garantera att det är väl värt. Vi börjar alltid bygget med en genomgång av hur själva timmerflottbygget går till i praktiken och informerar er om sådant som är bra att tänka på. Vi går också igenom säkerhetsinstruktioner. Vi kan förse er med nästan allt ni behöver. Till er hjälp använder ni stockar och rep. Tillsammans rullar ni er de stockar ni behöver för att bygga flotten ner i Klarälvens vatten. Ni surrar fast dem med hjälp av repen. Vi är med och instruerar er om ni kör fast. Beroende av vilket paket ni valt så finns det två olika startplatser. Timmerflottfärd 4 eller 7 dygn utgår från Gunnerud. Har ni bokat ett kortare timmerflottspaket på 1 dag, 2 dagar, 2 nätter eller timmerflotte all inclusive så utgår dessa från Klarälvens Camping. Mer information om startplatserna och hur ni hittar hit finns här.

Vad du kan förvänta dej av en flottfärd på Klarälven?

Det är framför allt vattennivån i Klarälven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind spelar roll. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 - 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr. Det kan vara stenar, sandbankar, bakvatten, träd mm. En stor utmaning är att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt att få den två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.

Flotte på Klarälven, något för alla?

Alla människor har en bekvämlighetszon. För att utvecklas som människa väntar nya erfarenheter på oss. Det gäller bara att vi vågar. Vi behöver utmana oss själva och vår rädsla för obekväma situationer. Att uppleva naturen kan vara en utmaning för många. Det är lätt att hitta ursäkter, för naturen är oförutsägbar. Det kan regna. Det är myggor och småkryp. Det är ömsom kallt och ömsom varmt. Det blåser. Det är vindstilla. Att vistas ute i naturen sätter oss på prov, eftersom vi inte har de bekvämligheter vi vant oss vid. Det vi kanske glömt är att naturen också bjuder på en rad vackra vyer, unikt djurliv och intressanta detaljer. Det är färger, former, dofter, fågelsång mm som bara finns där. Forskningen visar på att ”naturen har en förmåga att minska vår stress och få oss att glömma våra vardagsbekymmer. Vi blir friskare av att vistas ute i naturen och mår bättre” (Naturresursinstitutet). Vad väntar vi på? – Välkomna in i naturen!