Timmerflotte 4 dygn - Det oförglömliga äventyret

Det oförglömliga äventyret

Bygg er egen timmerflotte av enbart stockar och rep och färdas nerför Klarälven i Värmland. Det blir ett äventyr och en upplevelse som ni aldrig glömmer!

Timmerflottfärden passar Er som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Det är framför allt vattennivån i älven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind har givetvis inverkan. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 - 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar äventyr i form av stenar, sandbankar, bakvatten mm. Ett stort äventyr är givetvis att bygga timmerflotten men också att få den nästan två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land, när ni vill slå läger för natten. Här har ni god hjälp av kanoten/kajaken som ingår i grundutrustningen.

Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker. Räkna med att ni i princip bara kommer att tillbringa tid ombord på er timmerflotte under dagarna, men ni kommer inte att långtråkigt. Ni lagar mat ombord på timmerflotten, ni håller uppsikt framöver så ni inte fastnar i träd eller på sandbankar, ni har tid för samtal och umgås med varandra, ni fiskar(fiskekort erfordras), ni paddlar iväg i kanoten för att rekognosera vad som händer bakom nästa kurva, ni löser äventyr som nämns ovan. Med normal till låg vattennivå måste man flyta från tidig morgon till kväll för att hinna den avsedda sträckan.