Vildmarksbyn Eden

Vildmarksbyn Eden ligger mitt i skogen i ett naturskyddat skogsområde på ravinens kant. Omgivningarna bjuder på trollska skogar, sjöar, vattendrag och berg. Här kan ni njuta av att sova i vildmarkskojor, laga mat över öppen eld, vandra i de djupa skogarna och bada bastu under stjärnklar himmel. En del kommer för avkoppling och återhämtning, andra för att uppleva sitt livs äventyr. Tillsammans i det vilda skapar ni minnen för livet! 

storstuga
storstuga 03
bastu 03
1000005296
kojor 01

Vildmarksbyn Eden

nest_eco_leaf Totalt 15 sovplatser
nest_eco_leaf 3 kojor med fem sovplatser i varje
nest_eco_leaf Gratis parkering
nest_eco_leaf Ingen elektricitet
nest_eco_leaf Inget rinnande vatten
nest_eco_leaf Ingen WiFi

Ni som bokar en koja i Vildmarksbyn Eden har under vistelsen tillgång till storstuga, utedass, bastu och utekök. Ved för värme och matlagning ingår liksom stearinljus och tändstickor.

Ni som vill besöka Vildmarksbyn Eden dagtid kan köpa ved för grill och matlagning på plats.

 • Bokning via telefon eller online
 • Lekplats, badplats vid älven, vandringsslingor
 • Hundar och andra husdjur välkomna

Den unika Vildmarksbyn Eden ligger i Gröna Dalen ca 1 mil öster om Lysvik i Sunne kommun. Sedan 1997 har den varit en hemlig pärla mitt i skogen. Med sin enkelhet bjuder den till andhämtning, upplevelse och avkoppling.

Vildmarksbyn Eden kan som max bokas av tre små sällskap samtidigt. Är ni en större grupp kan ni även boka hela byn och vara helt för er själva. Fira födelsedagar eller midsommar hos oss. Anordna ett event i skogen eller bjud din älskling på en oförglömlig upplevelse.

PC040036

KOJA

På området finns tre sovkojor som bjuder på sovplatser för max fem personer. Vi kallar dem för Älgen, Tjädern och Orren. Sovkojorna är timrade på ett traditionellt sätt och utrustade med en vedeldad kamin placerad i mitten av kojan.

storstuga-10

STORSTUGA

Storstugan är en vacker handtimrad åttakantig stuga och Vildmarksbyn Edens samlingsplats. Vi kallar den för Björnen. Den är utrustad med en eldstad i mitten och ger möjlighet att sitta torrt och varmt vid ruskigt väder.

1000005782

BASTU

Nere i dalen ligger den vedeldade bastun. Vi kallar den för Björkan. Älven rinner året runt och bjuder på en uppfriskande upplevelse. Under de riktigt kalla vintrarna kan ett isbad vara ett alternativ.

matlagning 02

UTEKÖK

För matlagning och disk används uteköket som ligger direkt vid ravinens kant. Bredvid eldstaden finns möjlighet att sitta under tak.

Vanliga frågor
Finns det mygg / knott på Vildmarksbyn?

Vår Vildmarksby ligger mitt i tallskogen med raviner som omger byn. Denna miljö kan självklart vara livsmiljö till mygg och knott periodvis men vi har förhållandevis lite tack vare att älven är i kraftig rörelse samt att det är mycket sand i marken. Det blir alltid mer vissa tider på dygnet. Att förbereda sig genom att ta med mygg samt knottmedel och att väl på plats ha en eld i gång som det små insekterna gärna skyr är vårat vildmarkstips.

Är vi helt själva i Vildmarksbyn Eden?

Vildmarksbyn Eden har plats för max 3 sällskap samtidigt som består av max 5 personer vardera. Samtliga bokade gäster har tillgång till gemensamma ytrymmen som storstugan, bastu och uteköket. I mån av plats har ni också möjlighet att boka hela anläggningen.
När ni anländer kommer ni möta vår värdinna som visar er runt och ger er all nödvändig information. Hon visar och berättar allt ni ska tänka på vid eldning, diskning mm och ni kan såklart ställa frågor. När ni känner er trygga fortsätter ni vistelsen på egen hand.

Kan jag ha hund på Vildmarksbyn?

Absolut, vi tycker det är fantastiskt att era hundar följer med på vildmarksupplevelsen. Det som är viktigt är att hunden är på koppel eller under konstant uppsikt då det finns gott om vilda djur i området.

Som besökare plockar du självklart upp bajs efter din hund samt ser till att den ej stör andra gäster på anläggningen.

Kan man dricka vattnet vid Vildmarksbyn?

Det finns inget rinnande vatten på vildmarksbyn utan du hämtar vatten ur älven eller tar med vatten själv. Du kan välja att koka vattnet innan du dricker det .Det går även bra att använda vattnet i älven till matlagning samt diskning. Diskmedel finns i uteköket.

Kan man fiska runt Vildmarksbyn?

Vår Vildmarksby ligger mitt i en mecka av fiskesjöar & vattendrag. Det fantastiska engagemanget av våra lokala fiskeföreningar har skapat ett rikt och spännande fiskeområde med vackra platser att uppleva fiske på. Sjöarna har ett bestånd av abborre, gädda, sik, mört och ädelfisk som öring och röding och älvarna har ett bestånd av bäcköring. Kom ihåg att det krävs fiskekort som du kan köpa här.

 

Vad ingår om man bokar Vildmarkskoja?

I boendet ingår tillgång till vedeldad bastu, vildmarkskoja med kamin, storstuga, skogsstigar att vandra och fiskesjöar att upptäcka.

Detta ingår som bas i alla boende paket:

 • Logi i vildmarkskoja
 • Vår vedeldade bastu vid älven.
 • Ved att elda med.
 • Vatten att hämta ur älven.
 • Tillgång till eldstäder att grilla och laga mat på.
 • Tändstickor, ljus,
 • Köksutrustning för matlagning över eld samt porslin och bestick.
 • Diskmöjligheter/ diskmedel .
 • Sopsortering, tillgång till sittplatser i vår mysiga storstuga björnen med öppen eldstad, vedeldad kamin och levande ljus.

För dig som vill lyxa till det går det att boka till bäddat och klart och mat och klart.

Kontakta oss för mer information om detta.

HITTA HIT : 60°02’56”N 13°15’48”E

Förbered ditt besök i Vildmarksbyn Eden för att kunna njuta fullt ut när du väl är på plats.

Sagt av våra gäster

Super mysigt ställe som ligger mitt i skogen. Fantastisk utsikt, mysiga timmerstugor och bra värdar.
Vildmarksbyn Eden
Skogen är så lugn och det gemensamma området är mysigt, underbart om man gillar att vara utomhus!
Vildmarksbyn Eden
Skulle definitivt rekommendera det och skulle gärna besöka det igen 🙂
Vildmarksbyn Eden
Wow, fantastiskt. Glöm sökningarna du gjorde på internet. Stanna här. Väldigt speciell.
Vildmarksbyn Eden

Priser 2024

Boende (SEK)1/5- 31/51/6-31/81/9-3/11
Vildmarkskoja
1 natt / max 5 personer
199020901990
Vildmarkskoja
2 nätter/ max 5 personer
378039003780
Hela Vildmarksbyn
1 natt/ max 15 personer
590059005900
Hela Vildmarksbyn
2 nätter/ max 15 personer
113001130011300
Bäddat och klart400/ bädd
Slutstäd500/ koja
RåvarukorgSka efterfrågas

Den heliga platsen

Oren Lyons – en amerikansk professor, indianhövding och en efterfrågad talare, rådgivare och inspiratör för FN och regeringar – är en av Edens återkommande besökare, han anser att Vildmarksbyn Eden är en plats där kroppen kan vila och hämta kraft. Eden är och förblir en vacker plats i vildmarken där vi tillsammans vill skapa minnen, reflektera och utvecklas. Vi vill skapa en upplevelse där människor kan samlas, se varandra och skapa en egen relation till naturen.