Boende

Omgiven av granarnas sus, bäckens porlande, fåglarnas morgonkvitter – det mår alla bra av!

  • nest_eco_leaf Från koja till hotell
  • nest_eco_leaf Naturen inspirerar
  • nest_eco_leaf Låt lägerelden bli er mötesplats

Tänk vad enkelt att sova i en säng på ett hotell, men varför alltid välja det enkla? Att göra något annorlunda och pröva något nytt, att en natt somna till ljudet av den sprakande elden i en flottarkoja istället för i en hotellsäng, skapar förändring. Det är att ta ett steg in i det ovana…

Att välja ett boende som inte är så bekvämt och tillrättalagt som hotell för en natt eller två kan ses som en petitess, men i ett vidare perspektiv kan det vara just det du kommer ihåg bäst och gör dig mer öppen för nya intryck och få dig att se saker på ett annat sätt. 

Ibland kan det dock vara skönt att variera sitt boende och därför erbjuder vi förutom flottarkoja även boende i tält, stuga eller hotell som vi samarbetar med i närheten.

Utifrån

Långvadkojan

En äkta flottarkoja som användes av flottare och skogshuggare förr i tiden. Ligger vackert i skogen vid ett biflöde till Klarälven. Inne, mitt i kojan, finns en stor eldstad som värmer hela kojan. Man bor i sovsäckar bredvid varann på sovlavar som finns längs långsidorna i kojan. Den rymmer upp till 40 personer.

2021-Camilla Classon-Området Kcy-8

Klarälvens Camping

Precis vid Klarälvens strand ligger denna lilla pärla, där det finns 21 stugor, plats för att bo i tält och kunna njuta av grillmiddag vid älvens strand. Här är också startplatsen för själva timmerflottsbyggandet och den påföljande färden på älven. Enklare utrymme finns för att samla gruppen under tak. Ni kan boka hela campingen så ni får vara helt för er själva eller de stugor ni behöver för ert ändamål. 50 bäddar i fräscha stugor med toalett (några har också dusch). 36 bäddar i mysiga timmerstugor. Tipitält att övernatta i för 60-80 personer.

1000009421

Vildmarksbyn Eden

För den mindre gruppen är denna fantastiska by det perfekta alternativtet. Den har tre sovkojor, ett större timmerhus/storstugan samt ett härligt utrymme under tak där ni kan sitta och konferera eller äta en god lunch/middag. Det finns varken el eller rinnande vatten i vildmarksbyn.  Här lagar ni mat över elden och hämtar vatten i Björkaälven. På kvällen kan ni njuta av värmen i den vedeldade bastun som ligger alldeles bredvid älven.

I varje sovkoja ryms 5 personer, alltså max 15 personer som övernattar. Vill ni bara vara här över dagen går det fint att vara fler personer.

 

Tipitält

Tipitält

Vill ni utmana bekvämligheten och krypa in i våra fina tält? Det är faktiskt ett rymligt tält med bra golvyta och högt i tak. Innertältet gör att myggorna inte hittar in. Dessutom kan vi erbjuda thermarests självuppblåsbara liggunderlag att sova på. En natt där du sover ute i friska luften, men ändå skyddad mot väder och vind.

Hotellbild II av Bengt Johansson

Hotell

Det kan t.ex. vara Sahlströmsgårdens hotell i Torsby som har 30 rum. Det ligger fantastiskt bredvid Sirsjön. En helt unik mötesplats med rötter långt tillbaka i tiden. Storbonden Per Sahlström huserade på gården under senare delen av 1800-talet och gav namn till gården. Tre av hans tio barn var konstnärligt lagda och det är deras arv som än i dag präglar gården som blivit ett kulturellt centrum. Den gamla ladugården har byggts om till resturang och konferenslokaler. 2010 stod hotellet klart. I ett av uthusen är det idag en utställningslokal där många kända konstnärer haft visning av sin konst.

Vi samarbetar också mer större hotell i Sunne och Karlstad.

Läs mer om en upplevelserik konferens

Kick-off-5

ATT GÖRA

Hos oss är ni ute i naturen och får vara med och göra er konferens med hjälp av olika aktiviteter.

IMG_0441

ATT ÄTA

Maten smakar som bäst när man är hungrig. Maten serverar vi oftast utomhus. Vissa rätter är ni också med att tillagar, som den klassiska kolbullen.

Konferensrummet

Det går att hämta mycket energi och inspiration ifrån naturen. Att konferera med enkla medel med skogen eller älven i blickfånget kan vara ett utmärkt sätt att komma närmare varandra och lära mer. Naturen lockar fram det naturliga i oss. De ”konferenslokaler ” Vildmark i Värmland erbjuder spänner över ett brett register ifrån koja, på timmerflotte , i tipi, ute i det fria, i lokal med enklare standard till hotell med full standard. Vi utgår ifrån era egna önskemål och behov när vi bestämmer konferenslokal. Liksom boendet, kan ni välja olika alternativ för olika tillfällen under er vistelse hos oss.