2010-06-01-328

Bo i naturen

Den svenska naturen står öppen för oss alla – du kan njuta av dofter, fågelsång, blommande ängar och skogens tysta ro. MEN! Du måste vara varsam mot naturen och du måste visa hänsyn mot både människor och djur. Inte störa – inte förstöra det är huvudregeln i allemansrätten.

DCIM100GOPROGOPR5273.

Det är tillåtet att slå upp ett tält för något enstaka dygn på mark som inte används för jordbruk och som ligger avlägset från boningshus. Detta är en förmån vi i Sverige har som bygger på ömsesidigt förtroende och respekt för djur, natur och människor. Det gäller att vårda denna förmån på bra sätt. Du som väljer att bo i naturen ska känna till alla delar i allemansrätten! Den säger bl a att all nedskräpning utomhus är förbjuden! En fimp i sommartorr skog kan ödelägga värden för miljoner. Glas, burkar, plastpåsar och kapsyler kan skada både människor och djur. Det du tar med dig ut i naturen, tar du också med dig tillbaka!! Det är heller inte tillåtet med motordrivna fordon i terrängen.

IMG_5377

Att höra en granskogs sus och bäcken som porlar, det är fantastiskt och något som vi nästan inte har tid med idag. Skulle du bli inspirerad av detta faktum att naturen bjuder in dig på besök så finns fler alterantiv för en skogsupplevelse. Vi har förmånen att känna till några ställen i skogen där det finns gamla skogshuggarkojor eller iordningsställda vindskydd som enbart ger dig tak över huvudet. Inramningen står naturen för. Är du intresserad av en övernattning med betoning på det naturliga så ta kontakt med oss!