2010-06-01-090

Var förberedd

Med huvudprincipen för att få en bra upplevelse i naturen i bakhuvudet är det bra att tänka till innan man ger sig ut på en tur. Hur håller man sig torr, varm och mätt? 

2010-06-01-328

Rusta för färd

I Vildmark i Värmlands olika kanotpaket ingår det alltid en grundutrustning med användbara saker för själva paddlingen samt ett mindre första förband. I tillägg kan man hyra till sovsäck med liggunderlag, tält och köksutrustning. Till vissa paket kan man även köpa till proviant för turen. Fundera igenom vad du själv har eller kanske behöver låna eller hyra för att få en så bra tur som möjligt med tanke på utrustning.

IMG_2035

Vad ska man ta med sig?

Oavsett om man hyr eller tar med egen utrustning för övernattning och mat, så gäller det också att tänka igenom den rent personliga utrustningen som exemplevis kläder, hur man packar, hur mycket man tar med sig osv. Med det växlande värmländska sommarvädret i åtanke är det bra att vara rustad både för sol och regn – och mygg. Packa allting vattentätt, ha med ombyte, kom ihåg regnkläder och att ta på dem i tid. Har man inte tillgång till vattentäta packsäckar går det utmärkt att packa i en plastsäck som man försluter och sedan lägger inuti  en väska eller ryggsäck. Det absolut viktigaste att hålla torrt är sovsäcken. Med en torr sovsäck kan man få upp värmen om man är frusen och även torka kläder i om natten.