Ångrike Vandrarhem

Välkommen till Ångrike Vandrarhem!

Ett litet rött hus som ligger i Oleby, alldeles vid Frykens strand.

IMG_1394

Ångrike

nest_eco_leaf Totalt 6 rum
nest_eco_leaf Gemensamt kök
nest_eco_leaf 2 gemensamma toaletter med dusch
nest_eco_leaf Ingen Wifi
nest_eco_leaf Hundar är ej välkomna
nest_eco_leaf Gratis parkering vid vandrarhemmet

Det är ett litet vandrarhem som ligger alldeles vid Frykens strand. Det finns totalt 14 bäddar fördelade på 6 rum. Det finns två separata toaletter med dusch och ett gemensamt kök. Om inget annat är överenskommet är incheckning i rummen från kl. 15.00 och utcheckning senast kl. 12.00. Det finns täcken och kuddar, men ta med egna lakan eller hyr av oss. Notera att vandrarhemmet är inte bemannat utan måste bokas och betalas i förväg.

IMG_7735

GEMENSAMT KÖK

Direkt när du kommer in i vandrarhemmet har du ett kök till vänster med utsikt över Fryken. Här finns det du behöver för att laga och förvara din medhavda mat.

Toalett_7767

TOALETTER

Mitt emot köket har du två toaletter som båda är utrustade med dusch.

IMG_7749

2-BÄDDSRUM

Det finns 2-bäddsrum, som också går att boka som singelrum, om du reser ensam.

IMG_7773

3-BÄDDSRUM

Två av rummen har 3 bäddar.

Priser 2024

Pris (SEK)Singelrum2-bäddsrum3-bäddsrum
Rum/natt500800950
Hela vandrarhemmet/natt4300
Lakan190 kr/set

Om inget annat är överenskommit är incheckning i rummen från kl. 15.00 och utcheckning senast kl. 12.00. Det finns täcken och kuddar, men ta med egna lakan eller hyr av oss.
Oleby

Hur hittar vi till vandrarhemmet?

Ångrike Vandrarhem ligger i Oleby, väster om Torsby. Det är ca 5 km till centrala Torsby. Det är knappt 5 km till Sahlströmsgården med restaurang, butik och konstutställningar. Det finns en badplats i Fryken ca 500 meter från vandrarhemmet där det är fin sandbotten och långgrunt. Sirileden som förbinder Torsby Centrum med Sahlströmsgården är en väldigt fin vandringsled.

IMG_1394

För allas trevnad finns det lite regler att följa.

  • Du betalar ditt boende i förväg till Vildmark i Värmland. När boendet är betalat får du en adress där du hämtar din nyckel.
  • Rummen disponeras från 15.00 ankomstdagen till 12.00 avresedagen. Lämna nyckeln i hålet i dörren till Friggeboden vid avfärd.
  • Se till att hålla rent i allmänna utrymmen som kök, hall och toalett/duschrum.
  • Diska alltid efter dig och ställ tillbaka sakerna där du tog dem, eller där de bör stå, om de inte stod där.
  • Torka av bord, spis, diskbänk och mikron om du värmt mat i den.
  • Se till att golvet i duschrummet är torrt innan du lämnar det efter dusch. (Det finns en skrapa som är lätt och bra att använda)
  • Städmaterial och glödlampor finns i städskåpet i köket.
  • Innan du lämnar vandrarhemmet ska du städa rummet som du bott i. (Dammsuga och våttorka golvet). Är inte detta gjort tas en extra avgift på 300 kr/person
  • Visa hänsyn till andra gäster. Stör inte dina grannar!
  • Vid problem ring: Vildmark i Värmland, 0560-140 40(mån – fred 08.00 – 17.00) övrig tid, ring Tommy: 070-595 00 31
angmaskinentp

Varför heter vandrarhemmet Ångrike?

1997 bildades Föreningen Ångrike Fryksdalen vars syfte var att bygga upp ett centrum med ångdrivna maskiner som skulle levandegöra Fryksdalens historiska industri- och transporttekniska tradition.Ett av Ångrikes huvudteman är skogsindustrins historiska transportbehov, dess metoder och tekniklösningar. Avsikten var att kunna visa hela transportkedjan, som börjar till häst av skogsråvaran från avverkningsplatsen fram till flottleden.

Bland annat finns ångmaskinen från det sågverk i landet som var sist i landet att drivas av en ångmaskin. Den tillhörde ”Per på Fridhem”. I byggnaderna runt vandrarhemmet finns också ett lokstall med ett flertal vagnar och lok, ett miniatyrmuseum om flottning på Fryken, en snickerifabrik. Det finns också en studieanläggning för vind- och solenergiproduktion. Smedjan som är den senast iordningställda byggnaden har ett mycket gediget golv!