IMG_7199_

Åka timmerflotte på Klarälven – en unik och minnesvärd aktivitet att göra tillsammans

Du och ditt resesällskap kommer att sättas på prov. Tillsammans kommer ni få lösa situationer som uppstår. Ni kommer kämpa tillsammans. Ni kommer njuta tillsammans. Ni kommer ta beslut tillsammans. Ni kommer att dela upplevelsen tillsammans. Hur den upplevelsen blir kan vare sig ni eller vi säga på förhand. Det enda vi kan utlova är en upplevelse som ni aldrig glömmer!

Vildmark Värmland - Klarälvens CampingFoto: Tommy Pedersen070-3046086

Hur bygger man en timmerflotte?

Det är en utmaning att bygga er egen flotte, men när ni fått ihop den kan vi garantera att det är väl värt. Vi börjar alltid bygget med en genomgång av hur själva timmerflottbygget går till i praktiken och informerar er om sådant som är bra att tänka på. Vi går också igenom säkerhetsinstruktioner. Vi kan förse er med nästan allt ni behöver. Till er hjälp använder ni stockar och rep. Tillsammans rullar ni er de stockar ni behöver för att bygga flotten ner i Klarälvens vatten. Ni surrar fast dem med hjälp av repen. Vi är med och instruerar er om ni kör fast. Beroende av vilket paket ni valt så finns det två olika startplatser. Timmerflottfärd 4 eller 7 dygn utgår från Gunnerud. Har ni bokat ett kortare timmerflottspaket på 1 dag, 2 dagar, 2 nätter eller timmerflotte all inclusive så utgår dessa från Klarälvens Camping.

DCIM100GOPROGOPR5201.

Vad kan du förvänta dig av en timmerflottfärd på Klarälven?

Det är framför allt vattennivån i Klarälven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind spelar roll. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 – 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr. Det kan vara stenar, sandbankar, bakvatten, träd mm. En stor utmaning är att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt att få den två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.