Paketbeskrivning Kanot i Bergslagen

IMG_1367

Dag 1 först

Kl. 13.00 -14.00 är ni välkomna att checka in i vår enkla vildmarksreception i Gunnerud, angivet datum som finns på er bekräftelse. Vill ni lägga till fiskekort eller något annat, kan ni köpa/fråga om det i vår reception. Ni erhåller er bokade utrustning.

Tänk på att packa om delar av utrustningen till den vattentäta packtunnan och packsäcken som finns med i grundutrustningen. Därför är det bra att inte komma till incheckningen i sista minuten!

2008-Björn Guido Heuser-Transport av kanoter-1

Dag 1 senare

Kl. 14.00 lastar ni in er utrustning i bussen. Efter detta har vi genomgång av kanotpaddling, säkerhet mm. När detta är klart, så avgår bussen till startplatsen för er tur. Det tar mellan 30 minuter och tre kvarts körning från Gunnerud till startplatsen vid Västra Sundsjön.

IMG_3857

Dag 1 sist

På startplatsen hjälps vi åt med att lasta av er kanot och utrustning. Antingen stannar ni på platsen, eller också ger ni er iväg direkt och paddlar ett stycke innan ni slår läger för natten. Tänk på att se, men inte synas; lyssna, men inte höras – naturen är till för alla!

IMG_3967

Dag 2-5

Ni paddlar enligt färdbeskrivningen och lägger själv upp dagsetapperna. Det finns små skyltar som visar var upptag av kanoten sker, när ni ska förbi en kraftstation eller från ett vattendrag till ett annat. Ibland kan de dock vara svåra att finna, läs i resebeskrivningen som hjälper er. Stanna ofta och gå iland och sträck på benen. Passa på att njuta av det enkla livet. Att göra upp eld eller att ta fram ”uteköket” och koka en kopp kaffe/te är oftast det som är minnesvärt.

IMG_3878

Dag 5

På lördag avslutar ni er paddling vid södra ändan av sjön Naren. Ni gör rent kanoten och annan utrustning som ni hyrt och tar iland den. Kl 18.00 blir ni hämtade och vi kör er tillbaka till Gunnerud. Ni är tillbaka i Gunnerud ca kl. 18.30.