Att göra på Vildmarksbyn Eden

image-asset-6

VANDRA

Gröna Dalen kallas området runt Ransbysättern. Här finns det flera små vägar och stigar. En liten promenad leder från andra sidan grusvägen upp till Stackalstjärnen där det finns vindskydd. Eller så väljer ni den längre rundvandringen Spegelleden som leder er ner till Björkaholm via Domarberget och tillbaka till Vildmarksbyn Eden. Med lite tur får du möta några av de vilda djuren som bor runt Vildmarksbyn Eden såsom älg, hjort, rådjur, bäver, varg, björn, räv, lo, järv samt skogsfågel och smådjur som sork och möss. Utmed skogsstigarna finns även små platser att rasta och äta sin matsäck.
För mer information kan du kontakta vår värdinna som är utbildad och certifierad internationell vildmarksguide och känner till områdena väl.

omgivning 13

BADA

Älven Björkan som rinner förbi Vildmarksbyn Eden har alldeles klart vatten. Beroende på om det är en blöt eller torr sommar är Björkan hög eller låg. Men i anslutning till bastun finns en liten fin plats att bada i älven. Vill ni bada i en badsjö finns flera naturliga stränder vid sjön Stor-Jangen och i Lysvik vid Fryken.

image-asset-2

FISKA

Upplev ett fantastiskt, varierat fiske i de djupa skogarna runt Vildmarksbyn Eden. Vattendragen här sköts av Storjangen, Älvsjöns FVOF. Sjöarna är lättillgängliga för fiske från såväl land som med båt. Sjöarna har ett gott bestånd av abborre, gädda, sik, mört och ädelfisk som öring, i älvarna finns bäcköring. För mer information om fisket runt Vildmarksbyn Eden kan ni ta kontakt med vår värdinna som kan vägleda med information om fiskekort, arrangerade grillplatser, vindskydd samt information om iläggning av båt och generella regler i området.

Kom ihåg att ni behöver fiskekort som ni kan köpa här!